Bursaspor başkan adayı Timur Noyan: "Kulüp şeffaf değil"

Bursaspor'un 16 Mayıs’ta yapılacak genel kurulunda başkanlığa aday olan Timur Noyan, "Maaselefkulüp, söylendiği gibi şeffaf değil. Kulübün kime ne kadar borcu var, bilemiyoruz" dedi.

Bursaspor başkan adayı Timur Noyan:

Tarihi Kozahan’da taraftar dernekleriyle kahvaltıda bir araya gelen Timur Noyan, 40 yıldır Bursaspor’un içinde olduğunu, zaman zaman yönetimlerde görev aldığı belirtti. Bursaspor’u yakından takip ettiğini vurgulayan Timur Noyan, şunları söyledi:
"Bursaspor başkanlığına talip olurken planlamamı yaptım. Ben futbol oynayıp, yöneticilik yaparak buraya geldim. Bilgi ve birikimlerimle Bursaspor ve Türk futboluna hizmet etmek istiyorum. Neler yapmak istediğimizi hazırladığımız kitapçıkta tek tek anlattık. Biz seçildikten sonra Bursaspor’daki değişimi göreceksiniz. Tecrübeli arkadaşlarımız var. Ortaya çıkan enerji ile dik duran, dışarıda üç, içeride 5 atan bir Bursaspor yaratmak istiyoruz."
"ŞEFFAF DEĞİL"
Kulübün bilançosunun henüz ellerine geçmediğini sözlerine ekleyen Timur Noyan, bu konuda şöyle konuştu:
"Maaselef Bursaspor kulübü söylendiği gibi şeffaf değil. Kulübün kime ne kadar borcu var, bilemiyoruz. Afaki bir rakam üzerinden yola çıktık. Doğru bir planlama, kalıcı gelir kaynakları yaratarak Bursaspor’u örnek bir kulüp haline getireceğimize inanıyoruz. Remzi Cinoğlu Başkanlığındaki yönetimde bende vardım.Kulübü, kasasında paraylabırakmıştık. Ben görevi bırakırken kentle bütünleşmiş bir kulüp bırakmak istiyorum."
Tribünlerde küfürü önlemek amacıyla değişik bir organizasyon içinde olacaklarına dikkat çeken Timur Noyan, şöyle devam etti:
"Yeni stadımızın temmuz ayında açılacağı söyleniyor. Biz 35 bin kişilik bölümü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte satmayı planlıyoruz. 5000'lik bölüm misafir takıma, diğer 5 bin kişilik bilet ise gişelerden satılacak. Küfürü önlemek içinde taraftarlarımıza sezon sonunda çeşitli bonuslar vermeyi planlıyoruz."
ŞENOL GÜNEŞLE GÖRÜŞTÜK
Timur Noyan bir soru üzeri ise Şenol Günel ile görüştüğünü belirterek şunları söyledi:
"Şenol Güneş'leuzun uzun konuştuk. Hocamız takımın dağılmamasını istiyor. Biz de yönetim olarak Şenol hocamızla devam etmek istiyoruz. Hocamızın istediği gereken takviyeleri yapacağız. Çalışmalara şimdiden başladık. Genel kurula göre yolumuza devam edeceğiz. Şenol Güneş, gençlere şans verip, onları eğiten birisi. Bursa’mıza Bursaspor’a faydalı olduğunu düşünüyoruz. Aksilik olmazsa hocamızla devam edeceğiz."

Kaynak: DHA