Görüş Bildir

Bursaspor Beşiktaş taraftarı arasındaki gerginlik

Türkiye Futbol Adamları Derneği Bursa Şubesi Başkanı Adem Vural, Bursaspor ile Beşiktaş taraftarı arasındaki gerginliğin son bulması için siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman'ın başlattığı girişimle ilgili, yeşil-beyazlı tribün liderleri ve taraftar dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi.

Bursaspor Beşiktaş taraftarı arasındaki gerginlik

Vural, toplantıda yaptığı konuşmada, dernek olarak, ''Futbolun Zirvesi'' başlığıyla düzenledikleri panellerin 15 Ocak Salı günkü konuğunu Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman olarak belirlediklerini, ancak bu konuda taraftarların da görüşünü almak istediklerini söyledi.

Fikret Orman'ın, iki kulüp tribünleri arasındaki gerginliğin giderilmesi adına girişim başlattığını ve bu çerçevede 14 Ocak Pazartesi günü Bursa'ya geleceğini vurgulayan Vural, taraftarların olumsuz görüş bildirmesi halinde Fikret Orman'ı panelde misafir etmeyeceklerini belirtti.

Vural, dernek olarak daha önce 18 kulübün teknik direktörlerini panele davet ettiklerini anımsatarak, ''Bu yıl da 18 kulübün başkanını panellerimize çağırdık Türk futbolunun gelişimine katkıda bulunmayı düşünüyorduk. Aslınca öncelik Fikret Orman'da değildi. Galatasaray, Fenerbahçe veya Trabzonspor kulübü başkanlarından birini çağırmayı planlıyorduk ama Fikret Orman'ın iki takım taraftarları arasındaki husumetin sonlanmasına yönelik 'zeytin dalı' uzatma girişim başlattı. Bunun üzerine ilk panelist olarak Fikret Orman'ı düşündük'' dedi.

Bursaspor Teksas Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz ise Fikret Orman'ın Bursa'da bir panele katılmasının kendileri için sıkıntı oluşturmadığını bildirdi. Zeytin dalı uzatma girişimine şüpheyle yaklaştıklarını belirten Güzelsöz, ''Panele karşı değiliz. Ne Fikret Orman'ın ne herhangi bir Beşiktaşlı'nın Bursa'ya gelmesi bana rahatsızlık vermez. Rahatsızlık vermiş olsaydı bir sürü Beşiktaşlı takımımızda oynadı, antrenörlüğümüzü yapıyor. Bizim herhangi bir Beşiktaşlı topçuya, yöneticiye 7 yıllık süreçte müdahalemiz olmamıştır'' diye konuştu.

Grup 16 Taraftar Topluluğu adına toplantıya katılan Hüseyin İşcan ise ''Zaman her şeyin ilacı. Bu iş zamana bırakılmalı'' ifadelerini kullandı.

Teksas diye adlandırılan tribünün lideri Selim Kurtulan, tribün olaylarına karşı olduklarını belirterek, ''Biz de tribünlerde olay olmasını istemiyoruz ama olaylarla ilgili en büyük ceza nedense Bursaspor'a, Anadolu kulüplerine kesiliyor'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi