Bursaspor, hazırlık maçında yenildi

Sezona hazırlık çalışmalarının ikinci etabını Avusturya'da sürdüren Bursaspor, Lokomotiv Moskova ile oynadığı hazırlık maçında 3-1 yenildi.

Bursaspor, hazırlık maçında yenildi

Karşılaşmaya savunmaya ağırlık vererek başlayan Bursaspor, rakip kaleye yaptığı akınlardan sonuç alamayınca ilk yarı golsüz berabere sona erdi.

İkinci yarıda oyuncu değişiklikleriyle sahaya çıkan yeşil-beyazlılar, karşılaşmanın ilk golünü Musa'nın ayağından kazandı. Musa'nın 51. dakikada uzun mesafeden sert şutunda ağlarla buluşan meşin yuvarlak Bursaspor'a kamp dönemindeki ilk gol sevincini yaşattı. Ancak yeşi-beyazlıların yaşadığı gol sevinci uzun sürmedi ve 59. dakikada Denis Glushakov skoru beraberliğe taşıyan golü kaydetti.

Beraberlik golünün ardından üst üste hatalar yapan Bursaspor, 73. dakikada bu kez de Alexander Samedov ve 77. dakikada Denis Glushakov 'un gollerine engel olamadı ve sahadan 3-1 yenik ayrıldı.

Bu arada, bugünkü hazırlık maçının kadrosunda, izinli olan Bangura ile sakatlıkları bulunan Serdar Aziz, Scott Carson, Batalla ve Ozan İpek yer almadı.

MAÇIN ARDINDAN

Maçın ardından basına açıklama yapan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, CSKA Moskova ile oynadıkları ve 2-0 mağlup oldukları maçı anımsatarak, ''Geçen maçtan çok farklı olmadı. Öne geçtik, daha sonra tüm oyuncuları görme fırsatı yakalamak için oyuncu değiştirdik. Sonra takımın ritmi bozuldu. Burada skorun önemi yok. Önemli olan bazı gerçeklerle yüzleşebilmek. İki maçta da oyuncu değişikliklerini yapana kadar takım gayet iyiydi'' dedi.

Takımın fiziki anlamda bazı eksikleri olduğunu ve bunları gidereceklerini kaydeden Sağlam, yapacakları takviyelerin katılımıyla daha iyi bir takım olacaklarını söyledi.

Lokomotiv Moskova karşısındaki maçın ilk 65 dakikalık bölümünde takımın ortaya koyduğu futbolun kalitesinden memnun olduğunu ifade eden Sağlam, son bölümün çok fazla hesaba katılmaması gerektiğini kaydetti.

Sağlam, futbolcularına ise ''Bizimle antrenmana çıkan tüm oyuncuların sorumluluk alması ve göstermesi lazım. Gösterenler bizlerle beraber olacak, göstermeyenlerle kamp bitiminde yollarımızı ayıracağız'' mesajını verdi.

Karşılaşmanın ardından yaklaşık 100 kilometre mesafedeki kamp yerine dönen yeşil-beyazlı ekip, sezon hazırlıklarına yarın sabah devam edecek.

Stat: Sparkasse Feldbach

Hakemler: Serdar Altun, Helmut Nestler, Erwin Schieder (Avusturya federasyonu)

Goller : Dk. 51 Musa Çağıran (Bursaspor), Dk. 59 ve 77 Denis Glushakov, Dk.73 Alexander Samedov (Lokomotiv Moskova)

Bursaspor: Yavuz Özkan (Dk. 66 Bektir Sevgi), Michael Basser (Dk. 46 Hakan Aslantaş), İbrahim Kaş (Dk. 46 Ömer Erdoğan), İbrahim Öztürk, Gökçek Vederson (Dk. 80 Ozan Tufan), İsmail Haktan Odabaşı, Musa Çağıran (Dk. 66 Barış Örücü), Alfred N'Diaye (Dk. 66 Furkan Soyalp), Ferhat Kiraz (Dk. 46 Bedrican Özdoğan), Turgay Bahadır (Dk. 57 Sebastian Pinto), Stanislav Sestak (Dk. 46 Okan Deniz)

Lokomotiv Moskova: Miroslav Lobanczhev, Vedran Renat (Dk. 82 Jan Durica), Vedran Corluka, Maxim Belyaev (Dk. 57 Obinna), Andrew Ivanov (Dk. 27 Andrew Yeshchenko), Zapater (Dk. 82 Viacheslav Podberezkin), Maxim Grigoriev(Dk. 57 Alexander Samedov), Senijad Ibricic (Dk. 57 Taras Burlak), Dmitry Loskov (Dk. 57 Denis Glushakov), Dmitry Torbinsky (Dk. 74 Maicon), Roman Pavlyuchenko

Kaynak: Diyarbakır Söz