Bursaspor kongresinde 3 liste yarışıyor

BURSASPOR Kulübü’nün 51'inci Genel Kurulu, çoğunluk aranmaksızın Nilüfer Salonu’nda 1 saatlik gecikmeyle başladı. Kulübün 5298 üyesinden 3970’nin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongrede Başkan Recep Bölükbaşı, Timur Noyan ve Cüneyt Özkan, aday olarak liste çıkardı.

Bursaspor kongresinde 3 liste yarışıyor

Kongrenin divan kurulu başkanlığına İlhan Parseker, 2'nci başkanlığa Sabri Ersavaş, katipliklere ise Rıdvan İşbaşaran ve Numan Çatmakaş seçildi. Yönetim Kurulu üyesi Nihat Akınoğlu'un faaliyet ve mali raporlarında Bursaspor’un kısa vadeli borcunun 67 milyon 219 bin 753 TL, uzun vadeli borcunun 104 milyon 906 bin 872 TL olduğu, toplam borcun da 170 milyon 515 bin 505 TL olduğu açıklandı.

Denetim Kurulu raporunun okunmasından sonra söz alan üyeler, Bursaspor’dan başka kulüplere üye olanları eleştirdiler. Bu arada gelir getiren fabrika binaların satılması, ödenmeyen 1 milyon lira nedeniyle kulübün Avrupa Kupalarına katılamaması ve pilot takım Yeşil Bursalı futbolcuların alacaklarının ödenmemesine tepki gösterildi. Eski yönetici Lemi Keskin ise fabrika alanlarının satılmasının iptali için mahkemeye gidilmes için üyelerden destek istedi.

Yönetim kurulu ile denetim kurulu oy çokluğu ile ibra edildi., aidatlarını ödemeyen 225 kişinin üyeliklerinin oy birliği ile üyeliklerinin düşürülmesine karar verildi. Bursaspor Kulübü’nün yanı sıra Beşiktaş üyesi olan Fahrettin Çakan’ın, sosyal medyada Bursaspor’u küçük düşürücü açıklamalarda bulunduğu için Disiplin Kurulu'nun üyeliğini çıkartma kararı da oy birliği ile kabul edildi.

Yeni seçilecek yönetime borçlanma yetkisinin verilmesinin ardından seçimlere geçildi.

Kaynak: Spor Merkezi

Çok Okunan Haberler