Bursaspor savunma yapmayacak

Kulüp Başkanı Yazıcı:''Bırakın suçlu olmayı, suça dönük en ufak bir şüphe bile söz konusu olmaması nedeniyle, PFDK tarafından bizden istenen savunmayı yapmayacağımızı, camiamıza ve kamuoyuna duyururuz''

Bursaspor savunma yapmayacak

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen Bursaspor'un bugün itibariyle savunmasının istendiğini belirterek, ''Bırakın suçlu olmayı, suça dönük en ufak bir şüphe bile söz konusu olmaması nedeniyle, PFDK tarafından bizden istenen savunmayı yapmayacağımızı, camiamıza ve kamuoyuna duyururuz'' dedi.

Bursaspor Kulübü'nün internet sitesinden ''Savunma yapmıyoruz'' başlığıyla yapılan açıklamada, ''Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen kulübümüzden bugün itibarıyla savunma istenmiştir. Kulübümüzden istenen savunma neticesinde başkanımız İbrahim Yazıcı bir açıklama yapmıştır ve savunma vermeyeceğimizi belirtmiştir'' ifadeleri kullanıldı.

Görüşlerine yer verilen kulüp başkanı İbrahim Yazıcı, TFF yönetimi tarafından, PFDK'ya sevk edilen Bursaspor'un bugün itibariyle savunmasının istendiğini bildirdi.

Bursaspor camiası ve Bursa kentinin PFDK aşamasından sonra ortaya çıkacak sonucu ve adaletin sağlanıp sağlanmayacağını merakla beklemeye devam edeceğini vurgulayan Yazıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Mağdur kulüplerin en başında Bursaspor'un ismi varken ve ortaya çıkan bu mağduriyetin karşılığında, söz konusu süreci haklarımızın teslim edilmesi beklentisiyle takip ederken, hangi evrensel hukuk kurallarının ışığında, neyin savunmasını verebiliriz? Bursaspor Kulübü, 3 Temmuz'dan bu yana devam eden şike sürecinde, en temiz, en masum ve en rahat taraftır. Dolayısıyla bu sürecin hiçbir safhasında Bursaspor Kulübü'nün ismi geçmemiştir ve üzerimizde temizlenmesi gereken küçücük bir leke dahi yoktur. Bu doğrultuda bırakın suçlu olmayı, suça dönük en ufak bir şüphe bile söz konusu olmaması nedeniyle, PFDK tarafından bizden istenen savunmayı yapmayacağımızı, camiamıza ve kamuoyuna duyururuz. Kendi adımıza hakça ve dürüstçe verdiğimiz mücadele sırasında, sırtımızdaki formada sadece renklerimiz, alın terimiz ve tertemiz mazimizin sorumluluğu vardır ve başka hiçbir iz bulunmamaktadır.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz