Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye 3'lük!

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçına yedek ağırlıklı kadroyla çıkan Fenerbahçe hüsrana uğradı. Bursaspor’u ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başaran Sarı Lacivertliler kendi evinde 3-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası’na veda ederken, finale yükselip Galatasaray’ın rakibi olan takım Bursaspor oldu. Ziraat Türkiye Kupası’nda finalin adı: Bursaspor Galatasaray.

Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye 3'lük!

NAİF DURGUN

Ziraat Türkiye Kupası’nda yine nefes kesen bir mücadele izledik. Şükrü Saracoğlu’nda yarı final rövanş maçı oynandı. Fenerbahçe Bursaspor’u konuk etti. Maça yedek ağırlıklı çıkan Sarı Lacivertliler oyunu rölantide götürme niyetindeydi. Ancak karşılarında inançlı ve iyi oynayan bir Bursaspor vardı. Bursaspor ilk yarıda bulduğu gol pozisyonlarıyla sarı lacivertli taraftarları endişeye sürüklerken, aradığı golü Volkan Şen ile 33. Dakikada buldu. Fenerbahçe bu dakikadan sonra atak yapmaya çalıştıysa da etkili olamadı ve soyunma odasına 1-0’lık Bursaspor galibiyetiyle gidildi.

İKİNCİ YARI BAMBAŞKA BURSASPOR

Yeşil Beyazlılar ikinci yarıya da etkili başladı. Gol istiyordu, atak yapıyordu, pozisyonlar buluyordu Bursaspor final aşkına. Bursaspor aradığı final kapısını sonuna kadar açacak o golü 75. Dakikada brezilyalı dev forveti Fernandao ile buldu ve 2-0 öne geçerek avantajı kendi lehine çevirdi. Fenerbahçe teknik patronu İsmail Kartal bu dakikadan sonra değişiklikler yapmaya çalıştıysa da maçı kendi lehlerine çevirmeye yetmedi. Çünkü Bursaspor 2-0’lık skora razı değildi yeterli olmasına rağmen. Bursaspor fenerbahçe’nin üstlerine gelmesini kullanarak kontra ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı ve nitekim 84. Dakikada Şamil Çinaz’ın kafa vuruşuyla üçüncü gole de ulaştı. Bursaspor Fenerbahçe’yi Fenerbahçe’nin mabedinde vurdu ve Ziraat Türkiye Kupası’nda adını finale yazdırdı. Bursaspor Bursa’da oynanacak finalde Galatasaray’ın rakibi oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

İLK YARI

3. dakikada Alper Potuk'un ceza alanı dışının sol çaprazında uzak köşeye yaptığı plase vuruşunda kaleci Harun Tekin topu son anda kornere tokatladı.

16. dakikada Şener Özbayraklı'nın ceza sahasının sağından altı pasa çıkarttığı topa Fernandao'nun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

33. dakikada Bursaspor öne geçti. Belluschi'nin pasında topla buluşan Volkan Şen, soldan ceza sahasına girdi. Topu sağ ayağına alarak altı pasın sol çaprazından düzgün bir plase vuruş yapan Volkan, topu kaleci Mert'in yanından ağlara gitti: 0-1

45+1. dakikada Şener Özbayraklı'nın auta çıkmasını sağlamaya çalıştığı topu ceza sahasının solunda Alper Potuk kaptı. Alper'in pasında kale sahasının sol çaprazındaki Meireles'in şutunda topu kaleci Harun Tekin soluna uzanarak tokatladı. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

Bursaspor soyunma odasına 1-0’lık galibiyetle girdi.

İKİNCİ YARI

50. dakikada Kuyt'ın sağdan yaptığı ortada kale sahası içinde Emenike istediği gibi kafa vuruşu yapamayınca, meşin yuvarlak auta gitti.

59. dakikada Gökhan'dan aldığı pasla Şener Özbayraklı'yı şık bir çalımla geçen Alper Potuk, soldan ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Alper'in vuruşunda, top farklı bir şekilde üstten dışarı çıktı.

62. dakikada Kuyt'ın ceza sahasına gönderdiği topu, Alper Potuk kafasıyla aşırtarak Emenike'ye attı. Sağ çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kalan Emenike'nin dar açıdan yaptığı vuruşta, top auta gitti.

67. dakikada Ozan Tufan'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Fernandao'nun sert şutunda, top auta gitti.

75. dakikada Bursaspor 2. golü buldu. Sağdan ceza sahasına giren Volkan Şen'in şutunda top sarı-lacivertli savunmaya çarptı. Fenerbahçeli oyuncuların uzaklaştıramadığı top, penaltı noktasının sağında Fernandao'da kaldı. Brezilyalı futbolcu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2.

84. dakikada Bursaspor farkı 3'e çıkardı. Josue'nin sağdan kullandığı serbest atışta, kale sahası önünde Şamil Çinaz'ın kafa vuruşunda, top ağlara gitti: 0-3.

Kaynak: Spor Merkezi