Büyükşehir’den amatör spor kulüplerine malzeme yardımı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki 45 amatör spor kulübüne 250 bin lira değerinde spor malzemesi yardımında bulundu. Eş Başkan Anlı, spor tesisi yatırımlarının ve sporun tüm branşlarında binlerce kişiye hizmet sunma arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Büyükşehir’den amatör spor kulüplerine malzeme yardımı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun da katılımıyla, 10 spor il temsilciliği ile 35 amatör spor kulübüne 250 bin lira değerinde spor malzemesi yardımında bulundu.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Tigris Resepsiyon Salonu’nda yapılan dayanışma amaçlı yardım törenine, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, ASKF Başkanı Remzi Dayan, spor taban birlikleri, amatör spor kulübü başkanları, il temsilcileri ve sporcular katıldı.

Spor malzemesi dağıtımından önce konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl kendi bütçesinden kaynak ayırarak amatör spor kulüplerine yardımda bulunduğunu hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında amatör spor kulüplerine 250 bin lira değerinde spor malzemesi yardımı yaptığına dikkat çeken Sevinç, yardımların 10’u spor il temsilciliği, 35’i amatör spor kulübü olmak üzere toplam 45 kulübe yapıldığını kaydetti. Sevinç, yardımların süreceğini dile getirdi.

Dayan Büyükşehir’e teşekkür etti

Amatör spora yapılan katkılardan dolayı Eş Başkanlar ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden ASKF Başkanı Remzi Dayan ise, bu dayanışmanın ileriki yıllarda ve günlerde de genişleyerek süreceğine inandığını dile getirdi.

Anlı: İnsanların evinden çıkarak spor yapabilmesini sağlamak önemlidir

Ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da, ASKF, TUFAD, spor kulübü yöneticileri ve sporcuların bir arada olmasının bu kentte yaşayan 1 milyon insan için başlı başına bir umut ve sevinç kaynağı olduğunu belirtti. Diyarbakır’a yapılacak hizmetin ve kat edilecek yolun çok olduğuna dikkat çeken Anlı, “Ama dünden daha iyiyiz, inşallah yarın bugünden daha iyi olacağız.” dedi.  Kentte binlerce gencin lisanlı ya da lisansız sporla uğraştığını, bunun en gözdesinin futbol olduğunu ifade eden Anlı, ancak insanların evinden çıkarak spor yapabilmesini sağlamanın da önemli olduğunun altını çizdi. Anlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akşam saatlerinde Diclekent, Mahabad Bulvarı, Surların etrafı, Anıtpark, Newroz Parkı ve Göletli Park’ta eşofmanları ya da günlük kıyafetleriyle spor yapan insanları görüyorsanız, bence bu da kıymetli bir şeydir. Her birimizin sporla buluşması son derece önemlidir.”

‘Sporun başkenti olma iddiamızı sürdüreceğiz’

Spor tesisi yatırımlarının ve binlerce kişiye sporun tüm dallarında hizmet sunma arayışlarının sürdüğünü anlatan Anlı, “Şehitlik’te Mardin yolundaki tesisi Gençlik Spor Müdürlüğümüz hizmete sunacak ve orada yüzlerce gencimiz spor yapacak. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne belediyemize ait bir alanı tahsis ederek, Diyarbakır’da olimpik yüzme havuzunun yapılmasının çalışmasını başlattık. Kısa bir süre içinde onun da sonuçlarını alacağız. Diyarbakır’da 33 bin kişilik şehir stadyumu son derece önemlidir. Hem Amedspor hem Diyarbekirspor için burada amatör ruhla, ama profesyonel yöntemlerle mücadele edebilecekleri zeminler sağlanacak. Yine belediyemizin bin kişilik kapalı spor salonu hizmete girdi. Yeni projemizi de 50 dönümlük bir alanda tüm spor branşlarını yapılabileceği şekilde yeni tesisi de projelendirip onun da çalışmalarını hızlandıracağız. Ayrıca diğer kurumlarımızın ve belediyelerimizin de projeleri bulunuyor. Bunlar yeterli midir? Elbette yeterli değildir. Hep Trabzon örneği verilir, bizde Diyarbakır olarak şehrimizin ve bölgemizin bu konuda sporun da başkenti olma iddiamızı sürdüreceğiz. Tüm spor branşlarında yüzlerce ve binlerce sporcusuyla, bir spor fabrikası olarak gençlerimize ve çocuklarımıza böylesi bir hizmetti sunmanın arayışı içinde olacağız.” İfadelerini kullandı.

Yardımlar devam edecek

Dayanışma amaçlı bir arada olunduğuna işaret eden Anlı, bundan sonrada kulüplere yardımlarının devam edeceğinin sözünü vererek, tüm amatör spor kulüplerine müsabakalarda başarılar diledi.

Kulüplerden Anlı’ya teşekkür plaketi

Konuşmaların ardından ASKF Başkanı Remzi Dayan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, verilen destekten dolayı Anlı’ya teşekkür plaketi takdim etti.  Daha sonra Eş Başkan Anlı, amatör spor kulüplerine spor malzemeleri dağıttı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler