Çakır'a İngiltere-İtalya maçında görev

Cüneyt Çakır’ı değil, çizgi hakemi Bahattin Duran’ı göklere çıkardılar.Cassano’nun golünü verdiren Duran’ın kararı nedeniyle Prandelli, “Platini’ye teşekkür ediyorum. 5 hakem konusunda haklı çıktı” dedi.

Çakır'a İngiltere-İtalya maçında görev

EURO 2012’de İtalya, İrlanda’yı 2-0 yenerek çeyrek final vizesini alırken Gökmavililerin hocası Cesera Prandelli maçı yöneten Cüneyt Çakır’ın ekibindeki çizgi hakemi Bahattin Duran sayesinde UEFA Başkanı Platini’ye övgüler yağdırdı.

Karşılaşmanın 35. dakikasında Cassano’nun kafa vuruşunda topun kale çizgisini geçip, geçmediğini çok iyi tespit ederek Çakır’ı uyarıp, golü verdiren Duran’ın kararı için Prandelli, “UEFA Başkanı Platini’ye teşekkür ediyorum. 5 hakem uygulaması konusunda haklı çıktı” dedi. Turnuvadaki ikinci maçına çıkan ve tarihe geçen Cüneyt Çakır için ise farklı yorumlar yapıldı. Çakır’ı çok beğenenler olurken, eleştirenler de vardı. Karşılaşmayı yayınlayan RAİ 1 Televizyonu, Çakır’ın maçı elinde tutmak için fazla düdük çaldığını belirtti.

En yüksek notu 7 oldu

Cüneyt Çakır’a en yüksek not olarak 7 veren Corriere della Sera gazetesi ise “Genç, hazır ve işini çok iyi bilen bir hakem. Maça aşırı titizlikle başladı ve oyunun kontrolünü sağladı. Vermediği penaltı kararında haklıydı. Çizgiyi geçen topta hiç tereddüt göstermedi golü saydı. Yardımcıları ile uyumluydu” değerlendirmesinde bulundu.

ÇAKIR İÇİN NE DEDiLER?

Penaltıyı görmedi yönetimi vasattı

- LA GAZZETTA DELLO SPORT: 6.5’luk notuyla Çakır genelde yardımcıları ile uyum içerisinde iyi bir maç yönetti. Ancak, O’Shea’in ceza sahasında ki elle oynamasını penaltı ile cezalandırmadığından notunu düşürdü.

- CORRİERE DELLO SPORT: Çok düdük çaldı. Sahadaki oyuncular da iyi niyetli değildi.

- TUTTOSPORT: İtalya’nın net bir penaltısını vermeyen Çakır, vasat bir yönetim gösterdi.

- İL MESSAGGERO: Bariz bir penaltıyı görmedi. Rakibine dirsek atan Balotelli’ye sarı kart göstermediği için notu 5.5.

Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz