Cimbom Kupa Görünce Dayanamıyor

Geçen sezon lig ve Türkiye Kupası'nı müzesine götüren sarı-kırmızılılar, Süper Kupa'da da mutlu sona ulaşırsa Bayern, Barça, Real ve ManU'dan sonra Avrupa'da da beşinci sıraya yükselme şansını yakalayacak.

Cimbom Kupa Görünce Dayanamıyor

Çifte kupa ile sezonu kapatan ve Ağustos ayındaki Süper Kupa’yı alması durumunda 3 ayda 3 kupa kazanacak olan Galatasaray, milenyumun başladığı 2000’den itibaren toplam 16 kupa sevinci yaşayarak, bu alanda Avrupa’nın devleri arasına girdi.

Galatasaray, Avrupa’nın 5 büyük ligi kabul edilen İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa ve İtalya’nın yanı sıra Türkiye de baz alınarak yapılan araştırma sonucunda en çok kupa kazanan 7. ekip durumunda. Bayern Münih 28 kupa ile zirveye yerleşirken, Barcelona 24 kupa ile 2. sırada yer alıyor.

Listenin 3. sırasında ise 21 kupa ile Manchester United yer alıyor. Cimbom, Süper Kupa’yı da kazanması halinde Lyon ve Chelsea’nin kupa sayısına yetişecek ve 5. sıraya kadar yükselecek.

EN YÜKSEK BÜTÇELİ LİGLERDE 10. SIRADA

G.Saray’ın kazandığı 16 kupa, onu en yüksek bütçeli 10 lig düşünüldüğünde de ilk 10’un içine sokmaya yetiyor. Portekiz, Hollanda, Rusya ve Belçika ligleri de hesaba katıldığında listede Porto 29 kupa ile zirveye çıkarken, CSKA Moskova 19 kupa ile 5. sıraya, Anderlecht ise 18 kupa ile 7. sıraya yerleşiyor. Cimbom ise 10. sıraya geriliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz