Çınar'da skandal!

100 bin nüfuslu ilçenin takımı Bal Ligi'nden çekiliyor, eleştiri oklarının hedefinde belediye başkanı var.

Çınar'da skandal!

Diyarbakır’ı Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) temsil eden takımlar maddi ve idari sorunlardan dolayı bir bir ligden çekiliyor. Erganispor ve Adaletspor’dan sonra Çınar Belediyespor da bundan sonraki maçlara çıkmama kararı aldı. Kulübün bu kararı 100 bin nüfuslu ilçede büyük tepkilere yol açtı. Sporseverler,”Koca belediye bir kulübe sahip çıkamıyor mu?” diyerek eleştiri oklarını Belediye Başkanı Bedri Kaya’ya yöneltti.

Erganispor sezon başında depremde zarar gören tesislerini gerekçe gösterip lige katılmadı. Adaletspor ilk yarıyı tamamlayamadan ligden çekildi. Şimdi de Diyarbakır’ın en büyük ilçeleri arasında yer alan Çınar’ın temsilcisi Çınar Belediyespor,sezonun ikinci yarısındaki maçlara çıkmama kararı aldı. Son yıllarda Gençlik Ve Spor Bakanlığı’nca hayata geçirilen çok amaçlı spor tesisleriyle dikkat çeken ve futbol başta olmak üzere bir çok branşta başarılı sporcular yetiştiren ilçenin futboldaki temsilcisinin yaşadığı sorunlar ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Eleştiri oklarının hedefindeki isim Çınar Belediye Başkanı Bedri Kaya oldu.

İLÇEDEKİ SPORSEVERLER TEPKİLİ


Büyük zorluklarla BAL Ligi’ne yükselen futbol takımına sahip çıkılmamasını eleştiren Çınarlı sporseverler,”Harcanan bu paralara nereye gitti? Belediye tarafından tek bir spor tesisi bile yapılmamış. Kulübün kendine ait kalacak yeri yok. Şimdi de takım maçlara çıkmama kararı alıyor. Bir belediye ve belediye başkanı bir kulübe sahip çıkamıyor mu? Sporu bu kadar seven bu ilçeye ve bu sporculara yazık değil mi? Bunun hesabını kim verecek?” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Haber: İsa İPEK 

Kaynak: Diyarbakır Söz