D.Bakırspor şampiyonluğa koşuyor!

Profesyonel takımı 3.Lig’e düşen Diyarbakırspor, uzun yıllar sonra katıldığı amatör liglerde ise dolu dizgin devam ediyor.

D.Bakırspor şampiyonluğa koşuyor!
Oynadığı 9 maçın 8’ini kazanıp 1’inde berabere kalan Yeşil-Kırmızılı amatör takım lider durumda bulunuyor.

RAKİPLERİNE GOL YAĞDIRIYOR Diyarbakırspor’un amatör takımı mücadele ettiği 2.Amatör Ligi B Grubu’nda rakiplerine gol yağdırıyor. Ligin ilk 9 haftasında yenilgi yüzü görmezken, 8 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 25 puan topladı. Attığı 42 golle 17 takımlı ligde en fazla gol atan takım olan Diyarbakırspor’un gençleri kalesinde gördüğü 8 gole de ligin en az gol yiyen 2 takımından biri.

B Grubu’nda zirvede bulunan Yeşil-Kırmızılılar,bitime haftalar kala 3.sıradaki Özdiyargençlikspor’a 9 puan fark atmış durumda. Statüye göre 2 gruplu ligde gruplarında ilk 2 sırada yer alan 4 takım 1.Amatör Ligi’ne direkt çıkarken, grup üçüncülerinin birbirleriyle yapacakları Play-Off maçını kazanan 1 takım daha bu lige terfi edecek.

AYLAK :’HEDEFİMİZ A TAKIMA OYUNCU KAZANDIRMAK’ Yeşil-Kırmızılı amatör takımı çalıştıran Enver Aylak, hedeflerinin A takıma oyuncu kazandırarak Diyarbakırspor’un geleceğini teminat altına almak olduğunu söyledi. TFF’nin bölge kulüplerini deplasmanlı gençler liglerine almaması nedeniyle amatöre katılma kararı aldıklarını anlatan Aylak,”Diyarbakırspor için alt yapı görevi göreceğiz. A takıma oyuncu yetiştirmek ve bunu uzun vadeye yaymak istiyoruz. Bizim için şampiyonluklar bu anlamda ikinci plandadır. Ama tabi bunları hedeflerken şampiyonluklar kendiliğinden gelecektir. Takımımızda kaliteli gençler var. Kamuoyu kısa süre sonra bunları konuşacaktır. “ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz