Görüş Bildir

DBB Yaz Spor Okulları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik spor ve eğitim amaçlı düzenlediği Yaz Spor Okulları 7 bin 180 kişiyle başladı.

DBB Yaz Spor Okulları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın yaz tatilinde çocukların vakitlerini verimli değerlendirmelerine, fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla düzenlediği Yaz Spor Okulları 7 bin 180 çocuğun katılımıyla başladı. 8 hafta sürecek olan kurslarda çocuklar futbol, basketbol, voleybol, yüzme, satranç, kort tenisi, karate, masa tenisi, jimnastik, bilim ve teknoloji, akıl ve zekâ oyunları, yazarlık ve yaratıcılık, eğlenceli matematik, hızlı okuma, gezi faaliyetleriyle müzik başlıklarında eğitim alacak.

Yaz Spor Okulları’nda eğitim kursları; Bilgi Evi ve Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda, spor kursları ise Talaytepe Kapalı Spor Sahası, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı, 500 Evler Tesisleri ile Seyrantepe Yüzme Havuzu’nda gerçekleşecek.

Yaz Spor Okulları’nın 9 farklı spor branşına başvuran çocuklara spor malzemeleri ücretsiz dağıtılırken, spor tesislerine ulaşımları da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 16 branşta 7 farklı mekânda gerçekleştirilecek spor ve eğitim kurslarında alanında uzman 40 eğitmen görev alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi