Decathlon'un ilk spor mağazası yarın Anadolu yakasında açılıyor

Anadolu yakasında açılan Decathlon Brandium spor mağazası ardından Gaziantep, Trabzon, Ankara, Bursa ve Antalya'da yıl içerisinde açılacak.

Decathlon'un  ilk spor mağazası yarın Anadolu yakasında açılıyor

Decathlon Brandium mağazasının açılışı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Decathlon Ülke Müdürü Boumedienne Boualaoui, Türkiye’ye daha fazla yatırım yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye’de spor pazarının tahmini büyüklüğü yaklaşık 7 milyar euro ve her yıl yüzde 7-10 büyüyor. Biz de Decathlon olarak Türkiye’de yüzde 10’un üzerinde büyüme kaydediyoruz. Yılda 5 ila 7 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye’de her bir mağaza başına yaptığımız yatırım yaklaşık 4-4.5 milyar euro civarında olduğunu ifade eden Boualaoui, "Amacımız sadece büyükşehirlerde olmak değil, sporu tüm Türkiye’ye ulaştırmak istiyoruz.

Türkiye, 2014 yılında tüm dünyadaki Decathlon ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranına ulaşan ülke oldu. Bünyesinde 50 araştırmacı ve 530 mühendis bulunan Decathlon AR-GE birimi, her seviyede sporcu ile düzenli olarak temas halinde olarak spor sırasında rahatlığı ve güvenliği birleştirmeyi sağlayan tutku markalarını yaratıyor" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz