Görüş Bildir

Derbiye geri sayım!

Süper Lig lideri Beşiktaş ile 2. yarının lideri Trabzonspor kozlarını paylaşacak.

Derbiye geri sayım!

Şenol Güneş ve Olcay Şahan için duygusal maç. Beşiktaş zorlu dönemeçten tarih yazarak çıkmak istiyor. Kadronun 9 oyuncusu belli 2 oyuncu için son karar bu akşam verilecek. Süper Ligin lideri Beşiktaş 27.hafta karşılaşmasında Trabzonspor'a konuk olacak.

Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak karşılaşma yarın akşam saat 19:00'da başlayacak ve Ali Palabıyık tarafından yönetilecek.

 Trabzondaki karşılaşma Süper Ligin lideri Beşiktaş ile 2. yarının lideri Trabzonspor'u karşı karşıya getirecek. 26 hafta sonunda 58 puan ile Medipol Başakşehir'in 5 puan önünde lider durumda bulunan Beşiktaş ikinci yarıda 10 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.Trabzonspor ise devre arasında yaptığı transferlerle toparlandı ve 10 maçta 8 galibiyet 2 beraberlik alarak hiç yenilmedi ve 26 puan toplayarak ikinci yarının lideri oldu.Karadeniz ekibi bu süreçte 13.lükten 5.liğe kadar yükselerek 4.sıradaki Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e indirmeyi başardı.

ŞENOL GÜNEŞ VE OLCAY ŞAHAN İÇİN DUYGUSAL MAÇ

Trabzonspor maçı Şenol Güneş ve Olcay Şahan için farklı bir anlam taşıyor. Trabzon'un efsane futbolcularından biri olan ve aynı zamanda çeşitli dönemlerde Trabzonspor'un teknik direktörlüğünü de yapan Güneş bu sezon hizmete giren ve kendi adının verildiği statta ilk kez Trabzonspor'a rakip olacak.

Beşiktaş ile karşılaşmak Olcay Şahan için de ayrı bir duygusallık taşıyacak.Feda döneminde Beşiktaş'a transfer olduktan sonra taraftarın en sevdiği futbolculardan biri haline gelen ve 4.5 sezon Siyah Beyazlı formayı giyen Olcay Şahan devre arasında Trabzonspor'a transfer olmuştu.Karadeniz ekibine kısa zamanda uyum sağlayan ve maç sonlarında oynadığı kolbastı ile Trabzon taraftarına da kendini sevdiren Olcay eski takımına karşı ilk kez forma giyecek.

BEŞİKTAŞ ZORLU DÖNEMEÇTEN TARİH YAZARAK ÇIKMAK İSTİYOR

Beşiktaş, Trabzonspor maçı ile beraber oldukça zorlu bir dönemece giriyor.Hem ligde hem de Uefa Avrupa Liginde art arda maçlara çıkacak olan Siyah Beyazlılar bu maçlarda alacağı sonuçlarla tarih yazabilir. Süper Ligde sırasıyla Trabzonspor,Adanaspor, M.Başakşehirpor ve Fenerbahçe ile oynayacak olan Siyah Beyazlılar,Uefa Avrupa Ligi çeyrek finalinde de Fransız temsilcisi Lyon ile 13 ve 20 Nisan'da arka arkaya 2 maç yapacak.

En yakın rakibi M.Başakşehir'in 5 puan önünde olan Beşiktaş Trabzonspor ve Adanaspor maçlarını kayıpsız geçerse 29.haftada M.Başakşehirspor ile bir anlamda ligin final maçına çıkacak.Kara Kartallar bu maçları kazanması halinde lig yarışını son haftalara kalmadan bitirme fırsatı elde edecek.Bu zorlu süreçte Lyon ile  de 2 maç üst üste oynayacak olan Siyah Beyazlılar Fransız ekibini geçmeleri halinde de tarihinde ilk kez Avrupada yarı final görmüş olacak.Beşiktaş bu zorlu dönemeçten hem şampiyon hem de Avrupa da yoluna devam eden takım olarak çıkıp tarih yazmak amacında.

KADRONUN 9 OYUNCUSU BELLİ 2 OYUNCU İÇİN SON KARAR BU AKŞAM

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş Trabzonspor maçı için kadroyu büyük ölçüde belirlemiş durumda. Defans, orta saha ve hücum hattında değişikliğe gitmeyecek olan tecrübeli teknik adamın kaleci ve santrafor konusundaki son kararını bugün yapılacak idmandan sonra vereceği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği maçının ilk yarısında gözünden sakatlanan Fabricio'nun henüz iyileşme sürecinden tam olarak çıkmadığı ve gözünden son bir kez daha kontrol edileceği bildirildi.Kulüp doktorları tarafından bugün ayrıntılı bir şekilde kontrol edilecek olan İspanyol eldiven izin verilmesi halinde Trabzon'a götürülecek ve son kararı maç saatinde Şenol Güneş verecek.Fabricio'ya izin çıkmaması durumunda ise kaleyi Tolga Zengin koruyacak ve yedeği de genç kaleci Utku olacak.

Teknik direktör Şenol Güneş'in forvet hattında Cenk ve Aboubakar arasında yapacağı tercih te yine bugün yapılacak antrenmandan sonra belli olacak.Ancak cezası sebebiyle Lyon'a karşı oynayamayacağı için Aboubakar'ın Trabzon karşısında ilk onbirde çıkması büyük ihtimal olarak duruyor.Tecrübeli hocanın Cenk Tosun'u riske etmemek ve olası bir olumsuzluk halinde Lyon'da santraforsuz kalmamak için Cenk'i yedek kulübesinde oturtması sürpriz bir hamle olmayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi