Dev derbinin 11’leri belli oldu! Oğuzhan Özyakup ilk 11’de

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

Dev derbinin 11’leri belli oldu! Oğuzhan Özyakup ilk 11’de

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbide hakem Halis Özkahya düdük çalacak. Müsabakayı, kulüpler arasındaki anlaşma gereği konuk Fenerbahçe'nin taraftarları statta izleyemeyecek.

İŞTE İLK 11’LER;

Beşiktaş: Tolga – Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic – Atiba, Oğuzhan – Gökhan Töre, Sosa, Olcay – Gomez

Fenerbahçe: Volkan – Şener, Alves, Kjaer, Caner – Mehmet Topal, Ozan, Meireles – Markovic, Nani – Fernandao

BEŞİKTAŞ 2 YIL SONRA İLK PEŞİNDE

Derbide seyirci avantajına sahip Beşiktaş, rakibine ligdeki ilk yenilgisini tattırarak, taraftarlarına "çifte bayram" yaşatmak amacında. Teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde geride kalan 2 sezonda oynadığı 8 derbiyi de kazanamayan siyah beyazlılar, Şenol Güneş yönetimindeki ilk derbide bu hasretine son vermek istiyor.

Taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe ise deplasmandan galibiyetle dönerek hem namağlup unvanını korumak hem de liderliğini sürdürmek amacında. Teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde ilk derbisine çıkacak sarı lacivertliler, taraftarlarına bayram hediyesi olarak 3 puan vermek için mücadele edecek.

EZELİ REKABETTE 339. RANDEVU

İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 91 yıllık rekabette sarı lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor.

Geride kalan 338 maçta Fenerbahçe 128, Beşiktaş 122 galibiyet aldı, 88 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe'nin 464 golüne, Beşiktaş 426 golle karşılık verdi.

İKİ TAKIMIN LİG MAÇLARI

Fenerbahçe ile Beşiktaş, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 118 kez karşılaştı. Ligde geride kalan maçlarda Fenerbahçe 44, Beşiktaş 37 galibiyet aldı, iki takım 37 maçta da eşitliği bozamadı. Sarı lacivertlilerin ligdeki 129 golüne karşı, siyah beyazlılar rakibinin filelerini 128 kez havalandırdı.

BEŞİKTAŞ, SON 13 MAÇTA 2 KEZ KAZANABİLDİ

Rekabetteki son 4 maçta galip gelemeyen Beşiktaş, Fenerbahçe ile yaptığı son 13 derbiden ise sadece 2'sini kazanabildi. Siyah beyazlı takım, rekabetteki son 13 maçtan 7'sini yitirirken, 4 kez berabere kaldı, rakibine sadece 2 kez üstünlük kurabildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz