Dev maraton başlıyor

Diyarbekirspor ve Amedspor’un iddialı kadrolar karar kurarak zirve hesapları yapmaya hazırlandığı 2.Lig’de yeni sezon bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak. Pazar günü Amedspor, saat 20.00’da Diyarbakır Stadı’nda Denizlispor’u konuk edecek. Diyarbekirspor ise aynı gün saat 16.00’da Kahta Stadı’nda Adıyaman FK’nın konuğu olacak.

Dev maraton başlıyor

TFF 2.Lig’de gözlerin çevrildiği 2023-2024 sezonu bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak. 38 takımın 19’ar takımlı Beyaz ve Kırmızı Grup’ta mücadele vereceği ligin ilk yarısı 23 ve 24 Aralık tarihlerinde oynanacak olan 19 hafta müsabakaları ile sona erecek. Ligin ikinci yarısı 13 ve 14 Ocak tarihlerinde oynanacak 20. hafta müsabakaları ile başlayacak ve normal sezon 4 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Ardından play-off müsabakaları oynanacak.

TFF 2. Lig’de 23. ve 29. hafta müsabakaları hafta içi oynanacak.

Statü gereği grup birincileri doğrudan Trenyol 1.Lig’e yükselirken, gruplarında son 4 sırayı alan toplam 8 takım 3.Lig’e düşecek.

PLAY-OFF SİSTEMİNE DEVAM

Normal lig maratonu sonunda gruplarında 2,3,4,5 ve 6.sırayı alacak toplam 10 takım Play-Off oynayacak. Grup ikincileri Play-Off’ta ilk iki turu oynamadan doğrudan 3.tura yükselecek. Play-Off ilk tur maçları tek maç üzerinden, daha sonraki turlar ise çift maç üzerinden oynanacak.

 Play-Off’ta Beyaz ve Kırmızı Grup birincisi olacak 2 takım arasında tarafsız sahada oynanacak final maçıyla 1.Lig’e yükselecek 3.ve son takım belirlenecek.

DİYARBAKIR TAKIMLARI İDDİALI

Diyarbakır temsilcileri bu sezon büyük düşünüyor. Transfer döneminde kadrolarını önemli isimlerle güçlendiren iki takım da zirve mücadelesi vermeye hazırlanıyor. İki takımın da hedefi kentin uzun yıllardır çektiği 1.Lig özlemine son vermek.

Amedspor, sezon öncesinde kadrosunu yenileyerek tam 20 transfer gerçekleştirdi. Kadroda revizyon yapan Diyarbekirspor da şimdiye kadar 15 takviye yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz