Dev şampiyona başladı

Badminton 19 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası Diyarbakır’da geniş protokol katılımı ile start aldı. Dört gün boyunca sürecek olan şampiyonaya 35 ilden 48 kulüp, 170 erkek ve 70 kız sporcu katılıyor.

Dev şampiyona başladı
KATILIM YÜKSEK OLDU Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen 19 Yaş Altı Badminton Türkiye Şampiyonası İl Valisi Mustafa Toprak, Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Sur Kaymakam’ı Aydın Ergün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut ile çok sayıda davetli ve sporcunun katılımı ile Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu’nda başladı.

Dört gün boyunca sürecek olan şampiyonaya Diyarbakır’dan Gençlikspor Kulübü, Lice Gençlikspor Kulübü, Dicle Kız Meslek Lisesi Spor Kulübü, Emniyet Spor Kulübü ve İçtenspor Kulübü katılırken, toplamda 35 ilden 48 kulüp, 170 erkek ve 70 kız sporcu katılıyor.

‘TESİSLEŞMEYİ HIZLANDIRDIK’ Badminton Federasyonu’nun gerçekleştirdiği şampiyonaya ev sahipliği yapan Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut, gelen tüm misafirlere hoş geldiniz derken, müsabakalara katılan tüm takımlara başarılar diledi. Umut,” İlimizde gerçekleştirilen her organizasyondan memnuniyet duyarız. Bugün Badminton 19 Yaş Altı Şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Bugün burada ilerde Olimpiyatlarda yarışacak sporcularımız yer alıyor. İyi sporcularımızın yetişmesi için en önemli ihtiyaç tesistir. Bizde tesis çalışmalarımızı hızlandırdık. Elimizden gelenin fazlasını sergileyerek özellikle ilçelerimize tesis kazandırıyoruz. Bu tesislerde yetişecek sporcu kardeşlerimiz bizleri Türkiye Şampiyonalarında temsil edecektir. Bugün burada yer alan tüm kardeşlerimize, sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

D.BAKIR’A TEŞEKKÜR ETTİ Şampiyonanın açılışına gelen Badminton Türkiye Federasyon’u Başkanı Murat Özmekik, Diyarbakır’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, katılımcılara ve İl Valisine teşekkür etti. Badminton Federasyon Başkanı Özmekik,” 2005 Yılında göreve başladığımız federasyonumuzda ciddi çalışmalarla başarılı bir seviyeye yükseldik. Daha önce madalyası bulunmayan federasyonumuzda gelişimizle birlikte birçok madalya kazanıldı. Diğer federasyonlara göre madalya kazanımında ilk beş sıraya yükseldik. Ayrıca 12 Bin antrenörümüzle tüm federasyonlar arasında en fazla antrenörü olan ikinci federasyonuz. Birçok kurumla koordineli bir şekilde çalışarak bu sporu sosyal sorumluluk çerçevesinde aktif eden bir federasyonumuz söz konusudur. Bugün bizi mutlu eden bir başka özellik ise doğu illerinin göstermiş olduğu yoğun katılımdır. Bizim amacımız bir insan kazanmak. Çünkü o bir insan bizim için bir fidan demektir. O bir fidan bir ağaç olacaktır. O bir ağaç bir barış ormanı olmasına vesile olacaktır.”dedi.

‘DİYARBAKIR’I GEZİN GÖRÜN’ Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Mustafa Toprak şampiyonaya katılan sporculara seslenerek ‘Kaldığınız dört gün boyunca Diyarbakır’ı gidip gezin’ dedi. Vali Toprak, “Bu ve benzeri organizasyonların Diyarbakır’da olması bizler için olumlu bir durumdur. Bu anlamda bu etkinliği buraya veren federasyonumuza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Bölgemizin bu gibi etkinliklere daha fazla ihtiyacı var. Diyarbakırımızın tarihi ve kültürel değerlerinin görülmesi için Diyarbakır’a gelinmesi gerekiyor. Bugün burada neredeyse 300 sporcu, antrenör ve sporcu yakını var. Sizlerinde gördüğü gibi burası ekranlarda sizlere gösterildiği gibi değil. Sizlerde gittiğiniz yerlerde yakınlarınıza bu şehrin kültürünü, hanlarını, medreselerini, tarihini anlatıp gönlümüzdeki birlik ve beraberliği hissettirmelisiniz. Sporun her çeşidini destekliyoruz. Sporcu ahlakı dediğimiz olay diğerlerinden farklıdır. Gençlerimiz spor ile uğraşıyorsa dersleri daha başarılıdır. Sosyal hayatında daha aktif, sevgi ve saygıları daha fazla güzellik içermektedir. Diyarbakır çok önemli bir kent. Gelen her medeniyet buraya tarihini, kültürünü taşlarımıza nakış nakış işlemiştir. Sizler de burada bulunacağınız dört gün boyunca bu güzellikleri gezerek görün ve gittiğiniz yerlerde anlatın.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz