Devrim gibi Şampiyonlar Ligi kararı

Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir değişime imza atılacak. Buna göre UEFA sıralamasında ilk 4 sırada bulunan ülkelerin takımları, doğrudan gruplara kalacak.

Devrim gibi Şampiyonlar Ligi kararı

UEFA, 2018 yılından itibaren geçerli olmak üzere Şampiyonlar Ligi formatında köklü bir değişikliğe hazırlanıyor. Bu değişiklik, büyük liglerde mücadele eden takımların aleyhine gerçekleşiyor.

Yeni formata göre UEFA ülkeler sıralamasında ilk dört sırada yer alan ligler, turnuvada dörder takımla temsil edilecek. Bu takımlar ön eleme turu oynamadan doğrudan gruplara yer alacak. Mevcut sıralamaya göre, İspanya, Almanya, İngiltere ve İtalya’nın birinci seviye liglerinde ilk dörde giren her takım, 2018-19 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hakkı elde edecek.

Ayrıca UEFA sıralamasında katsayı sistemi değişecek. Kulüplerin sıralamasındaki katsayılar belirlenirken, ülke puanı devrede olmayacak. Takımların katsayıları kendi aldıkları puana göre belirlenecek. Her iki kupadaki maddi gelirler artırılacak. Ödemeler yapılırken turnuvadaki performans, katılım ödemesi, kulüp puan ve market payı üzerinden bir sistem belirlenecek.

(Amkspor)

Kaynak: Diyarbakır Söz