Dicle İlçesinde Atletizm Turnuvası Düzenlendi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde atletizm turnuvası düzenlendi. Üzümlü Mahalle'sinde gerçekleşen turnuva ilçedeki tüm lise ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla uzun atlama, gülle 100 metre, 400 metre ve bin 500 metre koşular kız ve erkek kategorisi şeklinde yapıldı.

Dicle İlçesinde Atletizm Turnuvası Düzenlendi

 Turnuvada yıldız kızlarda okul olarak Kocaalan Yatılı Bölge Ortaokulu 1'inci, Üzümlü Ortaokulu 2'inci, Döğer Ortaokulu 3'üncü oldu. Genç kızlarda okul olarak Üzümlü Ortaokulu 1'inci, Şükrü Ayna METEM Lisesi 2'inci, Necati Ceylan Anadolu Lisesi 3'üncü oldu. Yıldız erkeklerde okul olarak Kocaalan Yatılı Bölge Ortaokulu 1'inci, Fatih Ortaokulu 2'inci, Arı Ortaokulu 3'üncü oldu. Genç erkeklerde okul olarak İmam Hatip Lisesi 1'inci, Necati Ceylan Anadolu Lisesi 2'inci, Şükrü Ayna METEM Lisesi 3'üncü oldu. Ödüller Kaymakam Remzi Kattaş ve daire amirleri tarafından verildi.

>ATLETİZM TURNUVASI DÜZENLENDİ

>Programda konuşan Kaymakam Remzi Kattaş, ilçe olarak sportif faaliyetlerde başarının artırılması için bir dizi çalışma içinde olduklarını, beden eğitimi öğretmenleriyle toplantı yaptıklarını, toplantıda mevcut durum ve kapasite durumu ve hedeflerin konuşulduğunu, Dicle'nin Diyarbakır, ulusal ve uluslararası spor yarışmalarına hazırlandığını, bu bağlamda sivil insiyatif ve sürekliliği sağlamak bakımından da Dicle Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin kurulmasına destek verdiğini, sportif faaliyetlerden atletizm yarışmaları için ilk adımı attıklarını, bunun devamının da geleceğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz