Diyar çok kızardı

Diyarbakırspor, ligin ilk yarısında 6’sı kırmızı olmak üzere 44 kart görerek adeta rekor kırdı. İlk yarıda en fazla forma giyen futbolcu ise 17 maçla kaleci İbrahim Tekçi oldu.

Diyar çok kızardı
13 FUTBOLCUDAN GOL ! Diyarbakırspor, ligin ilk yarısında en fazla kırmızı kart gören takımlardan biri oldu. 6 futbolcusu kırmızı kartla cezalandırılırken,hakemlerin cebinden 38 de sarı kart çıktı. Hikmet Arslan,Abuzeyt Tekcanlı,Ahmet Aras,İrfan İldiz,Hasan İnci ve Tugay Eren kırmızı kart gören isimler oldu.

İlk yarının en golcüsü,4’ü Mardinspor’a olmak üzere 5 gole imza atan Murat Kürüm olurken,Bilal 3 golle en golcü 2’inci futbolcu oldu. İrfan İldiz ve Necat Kalabay 2’şer kez rakip fileleri havalandırırken,

Süleyman Baykuş,Hikmet Arslan,Ahmet Aras,Bayram Nazlı,Fırat Yasak,Hakan Cantepe,Mehmet Kızıl,Mustafa Kuru ve Metin Akçan 1’er gol kaydetti.

İBRAHİM KALEYİ TERK ETMEDİ! 17 lig ve 1 kupa olmak üzere 18 resmi maç yapan Diyarbakırspor’da en fazla forma giyen 17 maçla kaleci İbrahim oldu. İlk yarıda 2 penaltı da kurtaran Tekçi’yi 15 maçla Suat Temircan, Metin Akçan ve Bilal Dikici takip ederken,14 maçta yer alan Hasan İnci, Ahmet Aras ve İrfan İldiz,en fazla forma giyen diğer isimler oldu.

Hikmet Arslan 13,Necat Kalabay ve Murat Kürüm 12,Faruk Bayın ve Abuzeyt 11, Bayram Nazlı ve Mehmet Kızıl 9,Fırat Yasak ve Mustafa Kuru 8,Ali Yıldırım 7,Süleyman Baykuş ve Hakan Cantepe 6,Tugay Eren 5,İbrahim Nazlıcan ,Ömer Onay ve Serdar İstemi 4,Furkan Barutçu 2,kaleci Şiyar da 1 maçta yer alabildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz