Diyar destek bekliyor

Yozgat galibiyetiyle kendine gelen Diyarbakırspor, sahasında yapacağı Elazığ Belediye maçı için taraftarlardan destek bekliyor. Teknik patron Çağlar,”Bu maçı kazanırsak bizi kimse durduramaz” dedi. Kayyum Başkanı Uğur ise teknik adam arayışlarının olmadığını söyledi.

Diyar destek bekliyor
FİNAL GİBİ MAÇ OLACAK Kendisi gibi ilk galibiyetini geçen hafta alan ve alt sıralarda bulunan komşu kent temsilcisi Elazığ Belediyespor’la yapacağı maçı final olarak gören Diyarbakırspor hazırlıklarını sürdürürken, Pazar günkü zorlu 90 dakikada taraftar desteği bekliyor. Uzun süredir gönüllü olarak takımı çalıştıran Fehmi Çağlar, son 3 maçta alınan 5 puanın takımın havasını bir anda değiştirdiğini belirterek, kimsenin artık para hesabı yapmadığını, taraftarın bu oyuncu grubuna destek olması gerektiğini söyledi.

‘EN BÜYÜK PRİM BU FORMADIR’ Çağlar,”Bu oyuncuların tamamı alt yapıdan benim öğrencilerimdir. Onlarla gönül birliği yaptık. Kimse artık para konuşmuyor,para olmadığını da biliyorlar.Şartlar ne kadar kötü olursa olsun sırtımızdaki forma büyük Diyarbakırspor’un formasıdır. Onlara bu formanın büyüklüğünü,armanın kutsallığını anlatıyorum. Bu takımı düzlüğe çıkarmaları halinde ulaşacakları prestiji dile getiriyorum.

 Zamanında insanların bu formayı giymek ve bu kulübü zirveye taşımak için ne emekler verdiğini kafalarına sokmaya çalışıyorum. En büyük prim bu formadır. Bunun değeri parayla ölçülemez. Onlar da bunun farkında ve son 3 maçtaki mücadeleyi herkes görüyor.

‘TARAFTAR MAÇA GELMELİ’  Bu takımın bir yönetimi olsaydı, kampa gitseydi ve kaos ortamı olmasaydı inanın şu an en az 20 puanı olurdu. Bu çocukların kapasitesi var. Bu hafta final nitelikli maç oynayacağız. Bizimle aynı durumda olan bir takım ve yenersek takımın kendisine olan inancı, güveni artacak. Bu maçı kazanırsak önümüz iyice açılır.  Askeri Kaya,prim verdi,takımı yemeğe aldı. Daha önce de bu jestleri yapanlar oldu. Keşke herkes aynı duyarlılığı gösterse.Küçük katkılar dev bir desteğe dönüşür ve Diyarbakırspor yeniden o özlenen büyük dirilişi, 1968-1980 arası ruhu yakalar. Taraftarın takıma sahip çıkması lazım. Bu çocuklar gol atarken, puan alırken taraftarla bütünleşmek,sevinç dalgası yaşamak istiyor. Tüm taraftarlarımızı Elazığ maçına bekliyoruz,coşkulu destek istiyoruz.” diye konuştu.

‘KADRO DIŞI YOK, FORMSUZLAR VAR’ Takımda cezalı olmadığını,sakatlığı bulunan Fırat’ın ise büyük ihtimalle forma giymeyeceğine dikkat çeken Çağlar, 3’er sarı kartı olan Suat,Faruk ve Murat’ın ise kart görmeleri halinde bir sonraki hafta Mardin’de oynamayacağını kaydetti. Kimseyi kadro dışı bırakmadıklarını da ifade eden Çağlar,”Formsuz olan oyuncular var.Onları bir süre kadroya almadık. İyi giden takım da bozulmaz. Oynayanlar bu şansı iyi kullandı. Formsuz olanlar da çalışacak ve ne zaman hazır olurlarsa oynatacağız.” dedi.

UĞUR :’HOCA ARAYIŞIMIZ YOK’ Kayyum Başkanı Nurettin Uğur, teknik adam arayışlarının olmadığını söyledi. İyi giden takıma müdahale etmenin yanlış olacağını dile getiren Uğur,”Şu an takımın bir teknik heyeti var. Futbolcularla bütünleşmiş durumdalar. Teknik heyete takviye olabilir ama yeni bir teknik direktör getirme arayışı yok. Kayyumun görevi bellidir. Kulübün temel ihtiyaçlarını karşılayıp götürebileceğimiz yere kadar götürmeye çalışacağız, yasal süre içinde de kulübü kongreye götüreceğiz. Takımın ligde kalacağına inanıyorum. Bunu başarırsak Diyarbakırspor için şampiyonluk kadar değerli olacak,kulübün yeniden doğuşu olacak. Yozgat galibiyetine 4 bin TL prim verip takımı yemeğe alan Askeri Kaya’ya teşekkür ediyorum. Herkesin desteğini bekliyoruz. Bu zor dönemde kim destek verirse asla unutulmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz