Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kritik maç öncesi Amedspor taraftarına çağrıda bulundu

TFF 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Lider Amedspor’un bugün Iğdır F.K karşılaşacağı maç öncesi güvenlik tedbirleri devam ederken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden de taraftarlara uyarılar gecikmedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kritik maç öncesi Amedspor taraftarına çağrıda bulundu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi TFF 2.Lig Kırmızı Grup Amedspor’un - Iğdır F.K maçı öncesi havai fişek kullanımına karşı uyarılarda bulunarak sağduyulu davranılmasını istedi.

Yapılan duyuruda, “Sporseverlere çağrımızdır: 'Havai fişek kullanmayalım.' Saygıdeğer sporseverler, 21 Nisan 2024 Saat 15.00’de oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçının sonucu ne olursa olsun, tezahürat amaçlı yapacağınız etkinliklerde tüm canlıların yaşam hakkını önemseyelim. Unutmayalım ki sulak alanlarda beslenen, binaların çatılarında, ağaçlarda barınan kuşlar, oldukça uzak mesafede patlatılsa bile havai fişeklerin sebep olduğu ses ve ışıktan ürkerek havalanıyor. Çoğu kuşun gece görüşü kabiliyeti çok yüksek olmadığı için de sakatlık ve ölüm gibi sonuçlara neden oluyor. Bu nedenle başta Amedspor olmak üzere her iki takımımızın kıymetli taraftarları, başarınızı kutlarken lütfen ekosistemimizin parçası olan kuşları düşünerek havai fişek kullanmayalım. Coşkumuzu, sevincimizi müzik ve halay gibi çeşitli etkinliklerle yaşayalım. Her canlı gibi kuşların da yaşam hakkını kollayalım, koruyalım. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun” ifadelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz