"Diyarbakır, sporda hak ettiği yerde değil"

Diyarbakır’ın sporda büyük başarılara ihtiyacı olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu,bunun için kentin tüm bileşenlerinin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Ensarioğlu,”Geçmiş dönemlerde Diyarbakırspor’da yöneticilik yaptım. O zaman şehir daha iyi kenetleniyordu. Şimdi o noktanın uzağındayız. Başarı için bütünleşme şart. Siyaset üstü bir düşünceyle bütünleşme sağlamak şart.” dedi.

DİYARBAKIR, SPORDA ESKİ GÜNLERİ ARIYOR

Son yıllarda hayata geçirilen tesisleşme hamlesine rağmen sportif başarı konusunda geride kalan Diyarbakır, eski başarılı günlerini arıyor. Futbolda 10 yıldan fazla zamandır Türkiye’nin en üst iki liginde yok, diğer branşlarda da elle tutulur başarılar elde edilemiyor. Hem takım sporlarında hem bireysel branşlarda birkaç başarı dışında hak ettiği yerde olmayan Diyarbakır, bir zamanlar yaşadığı başarılı dönemleri arıyor. Tesis sayısı artmasına rağmen sportif anlamda yaşanan gerileme kent halkını üzüyor. Halk, şehrin artık olumsuz tablolarla değil sportif başarılarla gündeme gelmesini istiyor.

“BÜTÜNLEŞME OLMADAN BAŞARI GELMEZ”

Diyarbakır’ın sporda büyük başarılara ihtiyacı olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu,bunun için kentin tüm bileşenlerinin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Spordaki bileşenlerin yanı sıra kent dinamiklerinin de ortak hareket etmesi gerektiğini ifade eden Ensarioğlu’na göre başarı için sporda siyaset üstü bir anlayışa ihtiyaç var. Ensarioğlu,”Ben de zamanında Diyarbakırspor’da yöneticilik yaptım. O zaman da sıkıntılar oluyordu fakat bu kadar kopukluk yoktu. Söz konusu şehrin menfaati olunca herkes bir araya gelebiliyordu. O ruhu maalesef kaybettik. Yeniden başarılı olmak istiyorsak siyaset üstü düşünüp ortak paydalarda buluşmak zorundayız. Başarılı olan diğer kentler nasıl başarıyorsa biz de başarabiliriz. Diyarbakır şehir olarak şu anki tabloyu hak etmiyor. Bütünleşme olmadan başarı gelmez. Bunu hep beraber sağlamalıyız. Geçmişte olduğu gibi bugün de üzerime düşeni yapmaya hazırım. Yeter ki tek düşünce kentin yararı olsun.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz