Görüş Bildir

Diyarbakır'da amatör spor kulüplerine destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'daki 88 amatör spor kulübüne 441 bin lira destek sağlandı.

Diyarbakır'da amatör spor kulüplerine destek

Diyarbakır'da amatör spor kulüplerine 441 bin lira destek verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce, Diyarbakır'da 88 amatör spor kulübü için gönderilen 441 bin lira desteğin teslim edilmesi amacıyla Büyükşehir Öğretmenevi'nde tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mehmet Demir yaptığı konuşmada, yardımın kulüplerin daha faal olmasını sağlamak, sporcu sayısını artırmak ve ülkede spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Demir, 2017 yılında 155 olan kulüp sayısını 203'e çıkardıklarını aktararak, bunun bütün bileşenlerin destekleriyle sağlandığını aktardı.

Lisanslı sporcu sayısının ise 53 bin 700'den 72 bin 206'ya çıktığını ifade eden Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah bu sayıları daha kısa sürede iyi seviyelere getireceğiz. Diyarbakır için bunu yeterli görmüyoruz. İnşallah özverili çalışmalarımızla bu sayıyı yükselteceğiz. Faal sporcu sayımız 10 bin 600 iken 13 bin 167'ye çıktı. Okul sporları çalışmaları da bu yıl çok verimli oldu. İlk defa valilik ve görevlendirme yapılan belediyelerin desteğiyle tüm ilçelerdeki okullarımızı okul spor faaliyetlerine kattık. Yaz ayları boyunca 30 branşta faaliyet göstereceğiz."

Daha sonra Vali Yardımcısı Hasan Gökpınar, 441 bin liralık çeki spor kulüplerine verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi