Diyarbakır'da Satranç Turnuvası Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği’yle düzenlediği 5.Satranç Turnuvası, 161 sporcunun katılımıyla Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda başladı. 15 gün sürecek turnuvada, dereceye giren sporcular il dışında yapılacak müsabakalarda Diyarbakır’ı temsil etme şansı yakalayacak.

Diyarbakır'da Satranç Turnuvası Başladı

DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Spor Şube Müdürlüğü’nün Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği ile birlikte bu yıl düzenlediği 5. Satranç Turnuvası, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Satranç Eğitim Odası’nda başladı. Turnuvada ilk olarak Küçükler kategorisindeki sporcular karşılaştı. Küçükler, yıldızlar ve karma olmak üzere üç kategoride yapılan ve 161 sporcunun mücadele edeceği turnuvada, ilk etapta küçükler kategorisinde, ardından küçükler ve yıldızlar, daha sonra ise her yaştan kişinin katılacağı Karma kategorisinde mücadele edilecek. 26 Aralık’ta yapılacak final karşılaşmalarıyla sona erecek turnuvada dereceye giren sporcular, hem ödül alacak hem de il dışında yapılacak yarışmalarda Diyarbakır’ı temsil etme şansı yakalayacak.

Tüm müsabakaları Türkiye Satranç Federasyonu’na bağlı lisanslı 6 hakem denetiminde oynanacak turnuva öncesinde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır Satranç İl Temsilciği Eğitmeni Sıtar Yurtsever, yarışmaya katılan sporculara başarılar diledi. Yurtsever, çocuklara turnuvanın işleyişi ve tekniği hakkında bilgilendirmelerde bulundu, ardından turnuva hakemler gözetiminde başladı.

“15 GÜN BOYUNCA SATRANÇ KONUŞULACAK”

Turnuva hakkında bilgi veren Spor Şube Müdürü Ayten Tekkeş, geçen yıla nazaran daha fazla ilgi ve başvurunun olduğunu söyledi. Bu artışın gelecek yıllarda yapılacak olan turnuvalar için umut verdiğini ifade eden Tekkeş, “Bu yıl aynı zamanda farklı bir heyecanı da yaşıyoruz. Spor Şube olarak Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda satranç atölyesi kurduk. Bu atölye, yıl boyu haftanın her günü satranç severlere hizmet verecek. Satranç oynamak isteyenler buradan faydalanabilir. Ayrıca haftanın belirli günleri satranç öğrenmek isteyen çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik eğitimler verilecek” dedi.

Turnuvaya çocukların başvurusu ve ilgisinin satranç sporunun geleceği açısından son derece olumlu olduğunu vurgulayan Tekkeş, şunları kaydetti:

“Şu an turnuva 28 çocuk sporcunun heyecanıyla başladı. Bugün ve yarın Küçükler kategorisi müsabakaları yapılacak. Hafta içi 5 gün boyunca turnuvada yine Küçükler ve Yıldızlar mücadele edecek. 22 Aralık’tan itibaren ise karma kategorisi il birinciliği yani yaş sınırlamasının olmadığı kategori karşılaşmaları başlayacak. 15 gün boyunca Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda satranç konuşulacak.”

Kaynak: Diyarbakır Söz