Diyarbakır'da Sur'un umudu: Hançepekspor

DİYARBAKIR'da, yaklaşık 11 aydan beri sokağa çıkma yasaklarının kısmen devam ettiği Sur İlçesi'nde yaşayan gençlerin top oynadığı, ancak ekonomik nedenler yüzünden kapanmak üzere olan Hancepek Spor Kulübü'ne Zeytindalı Derneği sahip çıktı.

Diyarbakır'da Sur'un umudu: Hançepekspor

2 Aralık 2015 tarihinde sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı ve şiddetli çatışmaların yaşandığı Sur İlçesi'nde, adını yıllar önce gayrımüslimlerin yaşadığı Surp Ermeni Giragos Kilesisi'nin olduğu bölgeden alan Hançepekspor Kulübü'ne Zeytindalı Derneği sahip çıktı. Deplasmanlı 1'inci Amatör Küme Futbol Ligi'nde mücadele eden Zeytindalı Derneği'nin sahip çıktığı Hançepekspor'da forma giyen futbolculardan çoğunun evi sokağa çıkma yasağının devam ettiği sırada çıkan çatışmalarda ya yıkıldı, ya kullanılmaz halde, ya da yasaklı mahallede olduğu için evlerine gidemiyor.

Zeytin Dalı Derneği Başkanı Süleyman Eliş, takımın ismini yakın süreçte Zeytindalı Futbol Kulübü olarak değiştireceklerini ve 7 yılda Süper Lig'e çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Şimdiye kadar Diyarbakır Valiliği, Sur Kaymakamlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile bazı siyasi parti temsilcilerinin desteğini aldıklarını anlatan Eliş şunları kaydetti:

"Hançepekspor kapanmak üzereyken yetiştik ve takımı sahiplendik. Bu takımın bütün sporcuları Surlu gençlerden oluşuyor. Büyük bir bölümü ise halen kısmi yasağın devam ettiği 6 mahallenin gençleri. Kiminin evi yıkılmış, kimi canını zor kurtarmış. Biz de bu takımın kapanmasını istemedik. Takımın ismini barışın sembolü olan Zeytindalı Futbol Kulübü olarak değiştireceğiz ve 7 yıl içerisinde süper Lige çıkmayı hedefliyoruz."

AK PARTİ İL BAŞKANI: DEVLETİMİZ YANINIZDA OLACAK

Zeytindalı Derneği'nin kurucu başkanı da olan AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, kendisinin de bir dönem Sur'da yaşadığını belirterek, "Sevgili kardeşlerimize sahip çıkmak bizim boyun borcumuzdur. Takıma maddi destek sağlamak amacıyla ilgili bakanlıklarla temaslarda bulunacağım. Hiçbir zaman yalnız kalmayacak ve her zaman devletimiz yanınızda olacak" dedi.

AK Parti Sur İlçe Başkanı Şeref Yöntürk de, takımın bu sene şampiyon olması için gereken bütün desteği gençlere vereceklerini söyledi.

Takımın teknik sorumlusu Halit Aslan, kendisinin de Surlu olduğunu ve evinin yıkıldığını ifade ederek, "Bu takımı bu sezon şampiyon yapacağız. Camiada çok iyi bir arkadaşlık ilişkisi, daha doğrusu bir aile ilişkisi var. Biz burada bir aileyiz. Şampiyon olmamak için hiçbir neden yok" diye konuştu. Bu arada Hançepekspor, Kartalspor ile yaptığı hazırlık maçını da 2- 1 kazandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz