Diyarbakırlı yürüyüşçülerden iki madalya

Çek Cumhuriyeti’nde yapılan Podebrary EA Permit Walking Challenge, yarışmasında Diyarbakırlı iki yürüyüşçü 2 madalya elde etti.

Diyarbakırlı yürüyüşçülerden iki madalya

Avrupa Atletizm Birliği’nin permit listesinde bulunan Podebrady Yürüyüş Yarışmalarına katılan Diyarbakırlı Meryem Bekmez, 5 kilometre yıldızlarda birinci olarak yeni Türkiye rekorunu kırarken, aynı kategoride yarışan Ayşe Tekdal ise üçüncü oldu.

Antrenör Çetin Aslan, yürüyüş yarışmalarının Avrupa’da en çok ilgi görden ülkelerin başında Çek Cumhuriyeti’nin geldiğini söyledi.

Aslan, Çek Cumhuriyeti’nde yapılan Podebrary EA Permit Walking Challenge, müsabakalarının bugün düzenlendiğini ve Diyarbakırlı iki sporcusunun iki madalya elde ettiğini belirtti.

İKİ MADALYA ALDILAR

Aslan, 84. kez gerçekleşen bu klasik yarışta Türkiye’den 11 atletin yer aldığını kaydetti.

Aslan, “Büyüklerde 20 kilometre, gençlerde 10 kilometre, yıldızlar ve masterlarda ise 5 kilometrelik yarışların yapıldı. Meryem Bekmez 5 kilometre yıldızlar kategorisinde hem yeni Türkiye rekorunu kırdı hem de şampiyonada birinci oldu. Ayşe Tekdal’da aynı kategoride üçüncülük elde etti. 5 kilometre yıldız kızlar kategorisinde iki sporcumuz ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırdı” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler