Diyarbakırspor 55. yaşını kutladı

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) tarafından düzenlenen organizasyonda Diyarbakırspor tarihine damga vuran unutulmaz futbolcular bir araya gelerek nostaljik görüntüler sundu, gösteri maçıyla futbolseverlere zevkli anlar yaşattı.

Diyarbakırspor 55.  yaşını kutladı

Organizasyonu Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu,

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  Diyarbakır Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, Diyarbakırspor'un eski yöneticilerinden Suat Önen gibi isimler de takip etti.

UNUTULMAZ YILDIZLAR BİR ARADA SAHADA

Diyarbakırspor karması ile Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) karması arasında yapılan gösteri maçını Diyarbakırspor karması 4-1 kazandı. Diyarbakırspor'un eski futbolcuları Murat Yiğiter, Şeref Özkan, Mehmet Budakın, Şehmus Ay, Mehmet Altındağ, Sami Mavigöz,  Şener Özdil, Abdülkadir Çelik, Abdullah Temircan, Barış Ataş, Ahmet Kurt, Erhan Ölker, Burhan Eşer, Şehmus Suna, Salih Kartal ve Tarık Aygün gibi isimler forma giydi. Gösteri maçını klasman hakemi Lütfullah Aslan yönetti.

MİSYONUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

Etkinlikte yapılan konuşmalarda Diyarbakirspor'un bölge için taşıdığı öneme dikkat çekildi.

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) Başkanı Mehmet Yılmaz Bay , Diyarbakırspor'un sportif bir kimlikten çok bir misyon olduğuna vurgu yaparak bu tür etkinliklerle kulübün yeniden hak ettiği yere gelmesini amaçladıklarını söyledi.

YAKUT'TAN BAL LİGİ MÜJDESİ

Diyarbakırspor'u Süper Lig'e taşıyan son başkan Dr. Abdurrahman Yakut ise, konuşmasında bir müjdeyi paylaştı. Yakut,"Az önce Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ali Düşmez ile görüştüm. İnşallah Diyarbakırspor, önümüzdeki günlerde BAL Ligi'ne alınacak. Diyarbakırspor'a sahip çıkılması için önümüzdeki günlerde hem federasyon hem bürokrasi nezninde görüşmelerimiz olacak " dedi. Yakut, anlamlı organizasyon nedeniyle Güneydoğu Spor Yazarları Derneği yönetimini tebrik etti.

ORGANİZASYON ÇOK BAŞARILI GEÇTİ

Etkinlik, çiğköfte ikramıyla son buldu. Organizasyonun hem anlamlı hem de son derece başarılı geçtiğini belirten spor adamları, ortaya konulan emek nedeniyle Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) Başkanı Mehmet Yılmaz Bay ve Başkan Vekili Veysi Akar ile dernek yöneticilerini kutladı.

Kaynak: Spor Merkezi