Diyarbakırspor'a Irkçı Saldırılar

Yeni Diyarbakırspor küme düşmesi kesinleşen Çankırıspor’u 2-0 yendiği maç sırasında ve sonrasında sporun ruhu ile bağdaşmayan ve siyasi amaçlarla maça geldiği anlaşılan grupların ırkçı saldırılarına maruz kaldı.

Diyarbakırspor'a Irkçı Saldırılar

 Maçtan sonra stattan çıkamayan Yeşil-Kırmızılı ekip alınan yoğun güvenlik önlemlerinden sonra emniyete ait zırhlı araçlarla ancak stattan Ankara’ya doğru yola çıkabildi.

>Yeni Diyarbakır Yönetimi, yaşananlara ilişkin açımlama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

>DİYARBAKIR’DA İNSANLIK DERSİ VERMİŞTİK AMA

>Çankırıspor yönetimi ve takımını Diyarbakır’da dostça ağırlayan kulübümüz Çankırı’da ise tam tersine ırkçı saldırıların hedefi oldu. Ev sahibi ekibin taraftarları, maç boyunca Diyarbakırspor aleyhine siyasi ve ırkçı sloganlar atarken, devlet erkanı ve Çankırıspor cephesinden bu olaylara müdahale edilmemesi tepki çekti. Maçın ardında stat dışında bekleyerek kafilemize  saldırmak isteyen Çankırıspor’lu taraftarlardan takımımız, dolayı uzun süre stattan çıkamadı.

>EMNİYETE AİT ZIRHLI ARAÇLARLA STATTAN ÇIKTIK

>Güvenlik önlemlerinin sıklaştırılması üzerine kafile,yoğun güvenlik önlemleri altında emniyete ait zırhlı araçlarla stattan ayrılabildi. Diyarbakır’da çok iyi ağırlayarak,36 medeniyete beşiklik etmiş kentimizin geleneksel ve örnek misafirperverliğini gösterdiğimiz bir takımla deplasmanda oynadığımız ve rakibin hiçbir iddiasının olmadığı maçta maruz kaldığımız bu olayları oldukça düşündürücü değerlendiriyoruz. Yıllardır Diyarbakırspor ve bölge takımlarına yönelik uygulanan  ırkçı ,ayrımcı,ötekileştirici ve faşist yaklaşım bir kez daha sergilenmiştir.

>TAKIMIMIZ IRKÇI SALDIRILARA MARUZ KALDI

>Maç boyunca kin, nefret ve düşmanlığı körükleyici sloganlar atılırken, ev sahibi kulüp ve devlet erkanı tarafından hiçbir müdahalede bulunulmaması, en az bu sloganlar kadar düşündürücü ve üzücü olmuştur. Sporla asla ilgisi olmadığını düşündüğümüz bu zihniyet, maçtan sonra da aynı tutumu devam ettirmek istemiştir. Takımımız,maçın ardında yaklaşık 1.5 saat statta mahsur kalmış,  emniyetin aldığı yerinde tedbirlerle buradan ayrılabilmiştir. Ülkemizin toplumsal barışına,birlik ve beraberliğine, kardeşlik ruhuna dinamit koymayı amaçlayan bu ırkçı anlayışı bir kez daha red ederek, bu kirli oyunu sahneleyenleri lanetliyoruz.

>DEVLET VE TFF’YE SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR

>Yıllardır Diyarbakırspor ve bölge takımları üzerinde hayata geçirmek istedikleri bu kirli senaryo,büyük tehlikeler içermektedir. Bizler barış elçisi olmaya devam edeceğiz ve bu anlayışın inadına barış diye haykırmaya devam edeceğiz. Bu anlayış kaybetmeye ve tarihin çöplüğüne girmeye mahkumdur. Ancak bu anlayışın ülke ve toplum barışını zedelememesi için asıl görev devletin ilgili birimleri ve Futbol Federasyonu’na düşmektedir.

>TOPLUMSAL BARIŞ ADINA BUNLARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

> Yürürlükte olan yasaların ırkçılık ve ayrımcılıkla ilgili bölümlerinin uygulanmasını istiyoruz. Aksi takdirde bu gibi olayların önüne geçilmesi mümkün görünmemektedir. Toplumsal barış ve devam eden Çözüm Süreci’nin daha fazla zarar görmemesi adına yasal tüm yaptırım ve cezaların uygulanması şarttır.

>Bir kez daha Çankırı’da takımımıza karşı yaşanan ırkçı saldırıları kınayarak,takımımızı da bu zor şartlara rağmen aldığı galibiyetten dolayı kutluyoruz.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler