Diyarbekirspor bütünleşme istiyor

Son yılların en başarılı sezonunu geçiren Diyarbekirspor, Pazar günü kendi sahasında 1461 Trabzon’la yapacağı maça final havasında hazırlanırken, şehrin dinamiklerine yönelik bütünleşme çağrıları devam ediyor.

Diyarbekirspor bütünleşme istiyor

Taraftar desteğinin önemine vurgu yapan teknik direktör Kemal Kılıç,” İnşallah zaferimizi orada taraftarlımızla hep beraber kutlamak nasip olur diye düşünüyorum.”dedi.

TFF 2. Lig Beyaz Lig’de mücadele veren Diyarbekir spor bu hafta kendi seyircisi önünde 1461 Trabzonspor’u konuk edecek.

Önceki hafta  Kırklarelispor maçında iyi oynadıklarını belirten Diyarbekirspor’un tecrübeli teknik direktörü Kemal Kılıç, “Hem pozisyon zenginliği hem de oyuna hakimiyet açısından rakibimizden üstündük. Aynı başarıyı ve oyun dinamiklerini Zonguldak’ta gösteremedik. Son 20 dakikada 9 kişi oynayıp 2 kişi eksik kalışımız oyunu bozdu. Ondan sonra tamamen savunma yapıp çok fedakarca, çok koşarak savundu kaleyi takımımız. O görüntüleri çok başarılıydı. Ama şunu söyleyebilirim Kırklareli ve Zonguldak maçında da oldu. Rakibin 2 sarı karttan atılması gibi gerçekler ortada varken bizim oyuncularımıza ilk kartlar “bedava” diye tabir ettiğimiz nitelikte hiç ikaz yapılmadan gösterildi.” Diye konuştu.

“Hakemlerinde Daha Tutarlı Daha Objektif Kararlar Vermesini Bekliyoruz”

Hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Ben çok konuşmuyorum bu konularda. Yönetimimiz bu konu ile alakalı deklarasyon da yayınladı. Evet oyuncularımız da dikkat etmek zorunda ama hakemlerin dediğim gibi daha objektif daha tutarlı kararlar vermesini bekliyoruz. Çok önemli iki maça çıkacağız. İki tane şampiyonluk adayı olan rakibimiz var. Takımımız güçlü bir takım. Oynayacağımız rakipler güçlü takımlar. Bir kere oyunun kalitesi yüksek olacak, tempo yüksek olacak onu söyleyebilirim.” İfadelerini kullandı.

“Bu Maçta da Taraftarlarımızdan Destek Bekliyoruz”

“İnşallah kazanan taraf biz olacağız.” İfadelerine yer veren Kılıç, “Taraftarların bizi desteklemesi çok güzel bir şey, bundan çok güç alıyoruz. İnşallah bu maçta daha fazla bir kalabalıkla arkamızda olmalarını bekliyoruz taraftarlarımızdan. Onların arkamızda olması çok önemli, çok değerli, bize güç kazandıracak bir şey. Dolayısıyla onları maça bekliyoruz. İnşallah zaferimizi orada taraftarlımızla hep beraber kutlamak nasip olur diye düşünüyorum.” dedi.

 “Hakemler Bizi Mağdur Ediyor”

Diyarbekirspor Spotif Direktörü Caner Kuzu, “Bir takım aksiliklerimiz oldu bir yandan da Tuzlaspor’un transfer çalışmaları ile çalışma yapmamız gerekiyordu. Önceliğimiz her zaman Diyarbekirspor. Onursal başkanımız Feyzi İlhanlı’nın da destekleriyle son yılların en iyi kadrosunu kurduk. Sezona da bu hedef doğrultusunda iyi başladığımızı düşünüyoruz. Kırklareli maçını saymayalım. Kırklareli maçında fena oynamadı bizim takım. Hakem hatalarına da maruz kalıyoruz.” Dedi.

“Zonguldak’ta Çok Önemli Puan Aldık”

Bu hafta Zonguldak maçı kazanmamız gereken bir maçtı. Sevindirici olan takımımızın 9 kişi kaldıktan sonra inanılmaz reaksiyon gösterip pozisyon dahi vermeden beraberlikle ayrılması oldu. 9 kişi kalan takım kim olursa olsun problem yaşayabilir ama biz Allah’a şükür onu yaşamadık. Biz 9 kişi kalmadan o işi bitirmemiz lazımdı. Zonguldakspor bizim kalibremizde takımlardan değil. Her şeyde bir hayır olduğunu düşünüyorum. Ayaklarımızı daha sağlam yere basabilmeliyiz.”

“1461 Trabzon Maçını Taraftarla Kazanmalıyız”

“Önümüzde çok önemli 1461 Trabzonspor maçı var. Çocuklar da zaten olayın farkındalar. 9 kişi ile alınan 1 puan ve içeride alınan 1461 Trabzonspor galibiyeti bizi hedefimizden şaşırtmaz. Aksine bizi daha iyi hedefine yakınlaştıracak diye düşünüyorum.” İfadelerine yer veren Kuzu, Çok önemli bir maç. Taraftarlarımızdan da özellikle bu hafta ciddi anlamda büyük destek bekliyoruz. Biz 1461 Trabzonspor’u yendiğimiz zaman direkt rakibimiz olan takımlardan birini yenmiş olacağız, puan farkını 6 ya çıkarmış olacağız. Gelsinler ne kadar iyi bir takım kurduğumuzu görsünler. Takımlarının mücadelesini seyretsinler.” dedi.

“Şampiyon Olacak Gücümüz Var”

Sportif Direktör Caner Kuzu, bu sezon iyi bir kadro kurduklarını ve şu ana kadar işlerin yolunda gittiğini ifade ederek şehir halkının takıma destek olması gerektiğini söyledi.

Kurdukları karakterli, yetenek seviyesi yüksek oyuncu grubunun üzerlerine düşeni yapacaklarının altını çizen Kuzu, “Biz Allah’ın izniyle hafta sonu güzel bir oyun da seyrettirip galibiyetle ayrılacağız. Hem taraftarımıza hem de onursal başkanımız Feyzi İlhanlı’ya bu galibiyeti armağan edeceğiz. Çok büyük bir pişmanlığımız da olmadı transfer ile ilgili. Eksiklerimiz yanlışlarımız olmuştur. Bunları zaten devre arasında tolere ederiz Allah’ın izniyle. Bu takımın devre arasına kadar zaten hedeften şaşacağını hiç düşünmüyorum. Devre arasında da nasip olursa bir iki tane iyi transfer yaptıktan sonra bu takımın şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu herkese göstereceğiz zaten.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler