Diyarbekirspor’dan Ordu taraftarına tepki

3.Lig 3.Grup’ta 1-1 biten Orduspor-Diyarbekirspor maçında tribünde atılan ırkçı ve siyasi sloganlar ile yaşanan olaylar gündeme damga vurdu.

Diyarbekirspor’dan Ordu taraftarına tepki

Maçta görevli TFF temsilcisinin yaşananları rapor ettiği ve Orduspor’un TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’ya sevk edilmesine kesin gözüyle bakıldığı belirtilirken,yaşanan olaylar sosyal medyada gündem konusu oldu. Diyarbakırlıların yanı sıra başka takımların taraftarları da bu gibi olayların ülkeye zarar verdiğini ve terörün amacına hizmet ettiğine dikkat çekti. Diyarbekirspor yaşanan olayları Futbol Federasyonu’na şikayet etti.

‘BİZE KARŞI PROVOKASYON YAPILDI’

Diyarbekirspor cephesi yaşanan olaylara tepki gösterdi. Daha önce görev yaptığı Ordu’da futbola ve Ordu kültürüne yakışmayan olaylar yaşandığına dikkat çeken Yeşil-Kırmızılı takımın teknik direktörü Metin Altınay,”Maç boyunca yemediğimiz hakaret ve küfür kalmadı. Yedek kulübemize doğru yabancı maddelerle saldırılar yapıldı. Hem ülkemiz hem de Ordu adına üzüldüm. Ordu kültüründe bunlara yer yok. Bize karşı yönlendirme ve provokasyon olduğunu düşünüyorum.  Biz bunu hak etmedik. Ülke olarak birlik ve beraberliğe fazlasıyla ihtiyacımız olan bu dönemde bu gibi olaylar kardeşliğimize zarar vermekten başka işe yaramaz.” dedi.

’10 KİŞİ İLE 1 PUAN İYİ SONUÇ’

Maçı da değerlendiren Altınay, 35 dakika 10 kişi oynamalarına rağmen 1 puanla dönmelerinin teselli verici olduğunu kaydetti. Altınay,”Sahada 11 kişi kalsaydık her şey farklı olurdu diye düşünüyorum. Emir 1 dakika içinde aynı davranıştan iki sarı kart görüp atılınca 10 kişi oynama dezavantajına düştük. 1 dakika sonra da gol yedik ve işimiz daha da zorlaştı. Buna rağmen oyunu bırakmayarak 1 puanı kurtardı. Bu açıdan bizim için iyi sonuç oldu. En azından deplasmanda bu şartlarda kaybetmedik. Elaziz Belediyespor’u yenerek ilk yarıyı 32 puanla tamamlamak istiyoruz” dedi.

FAHRETTİN YAŞANANLARA  İSYAN ETTİ

İkinci kaptan Fahrettin Bıyıklı da Ordu’da yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu söyledi. Diyarbakır’a gelen takımların en iyi şekilde ağırlandığını belirten tecrübeli futbolcu,”Diyarbekirspor’un bir futbolcusu olarak yaşadıklarımıza çok üzüldüm. 90 dakika boyunca PKK dışarı ve çeşitli siyasi sloganlar attılar. Şimdi bizim bunlarla ne alakamız var,biz siyaset değil spor yapıyoruz. Böyle bir kafa yapısı olamaz. 3 yıldır Diyarbakır’dayım,bugüne kadar Diyarbakır’a gelen hangi takıma bu tür saldırılar yapıldı?.Ayıptır,yazık günahtır. Türk-Kürt kardeş,ayrım yapan kalleştir. Allah ülkemizin huzurunu ve birliğini bozmaya çalışanlara fırsat vermesin” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz