Diyar’dan gol yağmuru

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Diyarbakırspor, Kızıltepe deplasmanında rakibini gol yağmuruna tuttu. İlk yarıyı 6-0 önde kapat kapatan Yeşil Kırmızılılar, Kızıltepespor’u 9-0 mağlup etti.

Diyar’dan gol yağmuru

SPOR MERKEZİ

Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden Diyarbakırspor deplasmanda Kızıltepespor’u gol yağmuruna tuttu. Maça hızlı başlayan Diyarbakırspor henüz altıncı dakikada golü buldu, ilk yarıda oldukça tempolu futbol oynayan Yeşil Kırmızılılar soyunma odasına 6-0’lık skorla girdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Diyarbakırspor 48. Dakikata Serhat’ın golüyle 7-0’ı yakalarken, 55 ve 71. dakikada bulduğu gollerle skoru 9-0’a getirdi. İki haftada 13 gol atan Diyarbakırspor’un Teknik Direktörü Ramazan Erin yaptığı açıklamada “Güzel bir oyunla geçen hafta olduğu gibi maçı farklı kazandık, morallerimiz yerinde” ifadelerini kullandı.

İLK YARI                                           

Diyarbakırspor, 6. Dakikada Yeldar Yamaç’ın  attığı golle 1-0 öne geçti. 8. Dakikada  Serhat Özyılmaz ile 2-0’ı yakaladı. 15. dakikada  Halil Aşut takımını 3-0 öne geçirdi. 19. dakikada Hamdullah Sincar, 31. Dakikada Salih Kartal, 33. dakikada ise Serhat Özyılmaz’ın ayağından bulduğu gollerle ilk yarıyı  6-0 önde tamamladı ve soyunma odasına bu skorla girdi.

İKİNCİ YARI

48. Dakikada  Serhat Keskinsoy,  55. Dakikada Serdar Yiğit, 71. dakikada   Serhat Özyılmaz’ın attığı gollerle Diyarbakırspor sahadan 9-0 galip ayrıldı. Tempolu geçen maçta Diyarbakırspor attığı dokuz  gol ile üç puanı kazanmayı başardı. 

“HAK ETTİĞİMİZ YERE GELECEĞİZ”

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Siyabend Aydın ise “Futbolcularımız antrenmanlarda gösterdikleri istekli ve hırslı oyunlarını sahaya yansıtmayı başardılar.  Bu nedenle geçtiğimiz hafta güzel bir oyunla Silvanspor’u 4-0 mağlup etmiştik. Dün oynadığımız Kızıltepe Sportif Faaliyetler maçını da 9-0 kazanarak üç puanı hanemize yazdırdık. Diyarbakırspor tarihinin en farklı galibiyetini elde etti.  Alınan bu galibiyetler hem moral açısından,  hem de puan açısından bizleri ve taraftarlarımızı mutlu etti.   Ligin ilk devresinin bitmesine bir hafta kaldı. Devre arasına kadar toplayacağımız maksimum puanlarla ligin ikinci yarısına çok daha iyi bir konumda başlamak istiyoruz. Yarım asırlık mazisi olan bu köklü kulübümüz hak ettiği yere mutlaka geri gelecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz