Görüş Bildir

Diyar'dan rapor açıklaması

Diyarbakırspor yönetimi, müfettiş raporlarıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada raporun yargıya intikal ettirildiği, hukuki engel açıklandıktan sonra resmi sitede halka duyurulacağı kaydedildi.

Diyar'dan rapor açıklaması
Açıklama şöyle ;”Görsel ve yazılı basın tarafından defalarca gündeme getirilen müfettiş raporları kulübümüz tarafından ilk günden bu yana hassasiyetle takip edilmektedir. İçişleri Bakanlığı dernekler masasın içişleri bakanı onayıyla 31.01.2011 onay tarihli denetim içişleri denetçileri tarafından kulübümüzün hesapları incelenmiş ve denetim aralığının 01.01.2006-22.02.2011 olduğu ve raporun 2220 sayfadan oluştuğu geniş bir raporun hazırlandığı verilen bilgi ve belgelerden anlaşılmaktadır. Diyarbakır’a gönderilen rapor İl Valiliği dernekler masasına teslim edilmiştir ve 139 sayfalık ön bilgi dosyası kulübümüze tebliğ edilmiştir. İl valimiz sayın Mustafa Toprak’tan alınan bilgiye göre raporun diyarbakır cumhuriyet baş savcılığına sevk edildiği bilgisi verilmiştir.

  ‘HUKUKİ ENGEL YOKSA AÇIKLARIZ’ Kamuoyunun da bildiği gibi Yargıya intikal eden davalarla ilgili basına ve kamuoyuna açıklama yapılması yargı süreci tarafından olumsuz bir gelişmedir. Yargı tarafından her hangi bir sıkıntı olmadığı kulübümüze resmi yazı ile bildirilirse rapor ile ilgili detaylar kulübümüzün resmi internet sitesinden sayfa sayfa yanyınlayabiliriz. Diyarbakırspor kulübümüz sürecin gidişatı ilgili Diyarbakır cumhuriyet başsavcısından konuyla alakalı randevu talebinde bulunmuş ama görüşme sağlanamamıştır.Tekrar yapılan girişimler üzerine önümüzdeki hafta konuyla alakalı yönetim kurulumuzdan birkaç kişinin Diyarbakır cumhuriyet başsavcısı ile bir araya gelip bilgi alması beklenmektedir.

‘KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ’ Diyarbakırspor’umuzun geleceği için çok önem arz ettiğini düşündüğümüz bu konu kulüp başkanımız tarafından yakından takip edilmektedir. Yargıya intikal etmiş bu konuyla ilgili yönetimimizin açıklama yapması doğru değildir. Açıklama yapılması veya bilgi verilmesi yargı makamlarınındır. Bu konuda diyarbakır halkı olarak sürecin takip edilmesi ve denetim raporları ile ilgili yasal sürecin sonuçlandırılmasının takip edilmesini diyarbakırspor kulubü yönetim kurulu olarak destek istiyoruz. Sürecin hızlandırılması ile alakalı Diyarbakır barosundan destek için önümüzdeki hafta randevu talep edilecektir. “

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi