Diyar'ın hakem öfkesi

Diyar'ın hakem öfkesi

Diyar'ın hakem öfkesi

Turgutlu maçının hakemi Hacı Mehmet Şimşek’e büyük tepki var. Teknik Direktör Numanoğlu,”Hem penaltımızı vermedi ve rakibi 10 kişi bırakmadı, hem de uydurma penaltı vererek bizi mağlup ettirdi. Çocukların emeğine yazık oldu.” dedi.

‘EMEKLERİMİZE YAZIK EDİLDİ’

Deplasmanda Turgutluspor’a 1-0 yenilerek küme düşme hattında kalmaya devam eden Diyarbakırspor dün kente dönerken,maçın Kayseri bölgesi hakemi Hacı Mehmet Şimşek hedef tahtasına oturtuldu.

Teknik Direktör Levent Numanoğlu, hakem Şimşek’in verdiği ve vermediği kararlarla bir tarafın emeğini alıp diğer tarafa verdiğini söyledi. Numanoğlu,” Oyuncumuz Cemal gole giderken düşürüldü. Penaltıyı verip rakibi 10 kişi bırakacak ama bunu yapmıyor. Maçtan sonra ‘görmedim’ demiş. Tribündeki herkesin gördüğü bu kadar açık pozisyonu nasıl görmezsin?. Bu görmedin mi ama aldatmadan rakibe sarı kart vereceğin yerde rakibe penaltıyı verebiliyorsun. Bu takımın ve çocukların emeğini heba etti.” dedi.

‘NET POZİSYONLAR KAÇIRDIK’

Takımın oyunundan memnun kaldığını anlatan Numanoğlu, 3-4 net pozisyondan yararlanamadıklarını ifade etti. Bu hafta yapacakları Tepecikspor maçını kazanarak çıkışa geçmek istediklerini anlatan Numanoğlu,”Rakibe verilen uydurma penaltıdan sonra bile puan alabilirdik. Çok net pozisyonlar kaçırdık. Bunları gole çevirmemiz lazımdı. Takım iyi mücadele etti, önemli pozisyonlara girdi. Artık maç kazanmalıyız. Her maç önemli ve zor. Bu haftalarda hakemler adil olmalı. Tepecikspor maçını mutlaka kazanmak istiyoruz. Tüm şartlarımızı zorlayacağız. Diyarbakır halkından bir ricamız var. Lütfen bu takıma sahip çıksınlar. Pazar günü taraftarımızı tribünlere bekliyoruz. 10 yıl Malatyaspor’da oynadım. Diyarbakırspor’a karşı çok oynadım. Hatta 1986-87 sezonunda 1.Lig’deyken 88.dakikada benim golümle Diyarbakırspor’u yenmiştik. Daha önce Erzincanspor ve Kırıkkalespor’da da Diyarbakırspor’a karşı oynadım. Çok anılarımız var. Diyarbakırlı Şeyhmus Suna Malatya’dan takım arkadaşım. Gerçekten iyi futbolcuydu. Futbol kültürü olan eski bir kent olan Diyarbakır takımına sahip çıkmalıdır. ” şeklinde konuştu.

‘TAKIMDA IŞIK VAR.LİGDE KALACAĞIZ’

Takımda yetenekli oyuncular olduğuna dikkat çeken Numanoğlu, ligde kalmak için ışığı gördüğünü söyledi. Numanoğlu,”Önce gol yememeyi öğrenmemiz lazım. Takıma özgüven gelsin diye Turgutlu maçının ilk yarısında bunu yapmaya çalıştık.Bunda da başarılı olduk. İkinci yarıdaki penaltı golüne rağmen oyundan kopmamız güzeldi. Takımda ışığı gördüm. Buraya gelirken parayı felan düşünmedim. Diyarbakırspor’un ismi,yönetimin ve çocukların onur mücadelesi yetti. Kulüp binasında bir resim var. 1951 yılında çekilmiş. Kravatlı ve fotilli hanımlar,beyefendiler statta maç izliyor. Bunu Sunay Akın’a göndereceğim. ‘Bak Diyarbakır budur ‘ diyeceğim. Diyarbakırspor bir markadır. Bu formayı çok önemli oyuncular giydi. Kulübün girişindeki resimler ve yazılar her şeyi anlatıyor. Bunu okuyan, iyi idrak eden futbolcuya başka şey anlatmaya gerek yok. Futbolculara bunu vurgulamaya çalıştım. ‘Türk futboluna mal olmuş ağabeyler bu formayı giydi’ diyorum.  Herkes ‘4 takımdan 3’ü düşecek’ diyor. Ben öyle düşünmüyorum. Diğer takımlardan da puanlar alacağız, lig sonunda çok daha büyük sürprizler olabilir. Kimse bizden çok üstün değil. Bu inancı aşıladık mı bu ligde kalacağız.” diye konuştu.

‘HER ŞEY ÇOCUKLARIN ELİNDE’

Bazı oyuncuların sahada yeteneklerini sergilemesi gerektiğini belirten Numanoğlu,takımın ligde kalması halinde Diyarbakırspor’u uzun yıllar taşıyacak iskelet kadronun oluşacağını iddia etti. Numanoğlu,”Transfer yasağı olduğunu bilerek geldim. Buradaki bazı arkadaşlarımız ‘şartlar kötü gelme’ dediler ama ben yine de ailemin desteğini alarak geldim. Bu çocuklara inanıyorum. Genç bir başkan ve zorluklara rağmen görevden kaçmayan bir yönetime sahibiz. Tek tek ele aldığımızda alternatifi olmayan ama yetenekli olan çocuklar var. Yeteneklerini sergilemekte yetersiz kalanlar var. Bunları elbette daha çok çalıştıracağız ama onların da kendilerine güvenmesi lazım. Kimse anadan doğma büyük futbolcu olmaz.Yetenek var, bunları cesarete ve sonuca dönüştürmeleri lazım.Bu ekip ligde kalırsa Diyarbakırspor’un önü açılacak.” ifadelerini kullandı.

‘TEŞVİK ALMAYAN FUTBOLCU YOKTUR’

Gündemdeki şike davasına da değinen Numanoğlu,Türkiye’de teşvik primi almayan futbolcu olduğuna inanmadığını ileri sürdü. Numanoğlu,”Bu yasanın çıkması için en büyük çabayı Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu verdi ama bu yasan dolayı cezaevine ilk giren onlar oldu. Bu da enteresan bir durum. İddianameyi ve tapeleri okumadım. Ama keşke bu yasa 30 yıl evvel çıksaydı. O zaman kimler tutuklanırdı, ne kirlilikler ortaya çıkar ve ne adaletsizlikler tespit edilirdi?.İki çeşit şike vardır.Parayla olan ahlaksızlıktır. İnsanın namusunu satması gibi bir şeydir.Hatır şikesi de yanlış ama önüne geçmek zor. Rakip takım futbolcuları size yalvarır, siz de duygusal oluyorsunuz.Avrupalı gibi değiliz maalesef. Bize de derlerdi ‘şike yapmayın ama teşvik primi alırsanız önemli değil’. Bize direkt gelmezdi. Örneğin Bursaspor’la oynarken az prim veren yönetim 3 büyüklere karşı kat kat artırır. Yani teşviği anlamamak için aptal olmak lazım. Teşvik de sonuçta doğru değil ama almayan kulüp ve sporcu yoktur. Türk futbolunun içinde bulunduğu durum kaostur. Bu durumdan nasıl kurtulacağını sezmek de çok zor. Kulüpler bataklık içinde.Bunun nedeni kulüplerdeki paralı dönemleri fırsat bilerek dalan akbabalardır. Tabi en büyük suç spordan anlamadığı halde yöneticilik yaparak bu akbabaların tuzağına bilerek veya bilmeden düşen yöneticilerdir. Diyarbakırspor,Malatyaspor ve nice kulüpler bundan dolayı bu hale gelmiştir. Kulüpleri,gerçekten bu işi seven insanlar yönetmelidir.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler