Diyar'ın kader ayı

İlk yarıdan kalan 3 maçta elde edilecek sonuçlar, transferin açılıp açılmayacağı Diyarbakırspor’un geleceğini tayin edecek. Teknik direktör arayışlarında ise sona gelindi.

Diyar'ın kader ayı
TRANSFER İÇİN UMUT VAR AMA Son 5 maçta 8 puan toplayarak ligde kalmak için umutlanan Diyarbakırspor için Aralık ayı kader ayı olacak. FİFA’nın 2011’de verdiği 2 dönem transfer yasağı sona ererken,TFF üzerindeki transfere engel borcun çözülüp çözülmeyeceği transferle ilgili tabloyu netleştirecek. Görüşme yapılan alacaklı futbolcu ve teknik adamların yüzde 15-20’ye kadar razı olduğu ifade edilirken, bu paranın temin edilmesi veya iş adamlarından oluşan bir yönetimin ortaya çıkması halinde bu sorunun çözülmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HEDEF 3 MAÇTA EN AZ 7 PUAN İlk yarıdan kalan 3 maçında kendi sahasında K.Maraş Belediyespor ve Sancaktepe Belediyespor, deplasmanda ise Beylerbeyi ile karşılaşacak olan Yeşil-Kırmızılı takımın hedefi en az 7 puan almak. Hedeflenen puanların alınması halinde ligde kalma umutları ikinci yarıya taşınacak,sonuçların kötü olması durumunda ise Diyarbakırspor’un tarihinde ilk kez amatör lige düşmesi hız kazanmış olacak.

TEKNİK DİREKTÖR KİM OLACAK? Teknik direktör arayışlarında ise sona gelindi. Vedat Baykale yönetiminde yerli bir teknik kadronun oluşturulması fikri Baykale’nin bunu kabul etmemesi üzerine gerçekleşmezken, en büyük aday olan Rafet İyem ve Deniz Kolgu arasında bu hafta içinde karar verileceği öğrenildi.

Öte yandan kayyum şu ana kadar sadece takımın günlük gıda ve deplasman giderlerini karşılarken, aylardır para alamayan futbolcular devre arasına kadar küçük oranlarda da olsa para bekliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz