Doğu ve Güneydoğu, Amedspor için yollara döküldü

Diyarbakır’ın futboldaki en önemli temsilcisi Amedspor’un geçen haftaki kritik maçı sonrası taraftarlar bugün yapılacak olan Iğdır F.K maçı öncesi şehir giriş ve çıkışlarında trafik yoğunluğu yaşanmaya gece saatlerinden beri devam ediyor.

 Doğu ve Güneydoğu, Amedspor için yollara döküldü

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta lider durumdaki Amedspor, Iğdır FK'yı yenmesi durumunda şampiyonluğunu ilan edeceği için Diyarbakır'da bugün tabiri yerindeyse tarihi bir gün yaşanıyor.

100 bine yakın biletin Amedspor maçı öncesi karaborsaya düşmesine rağmen tarihi güne ev sahipliği yapacak Diyarbakır’a yakın illerden çok yoğun bir giriş söz konusu.

Diyarbakır’a başta Van ve Şanlıurfa’dan olmak üzere; Bingöl, Batman, Elazığ, Tunceli, Malatya’dan da gelen birçok Amedsporlu taraftar bulunuyor. Trafik yoğunluğu yaşanan kentte maç gününden birkaç gün öncesinde başlayan yoğun güvenlik önlemleri alındı. Başta Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Amedspor Kulübü olmak üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından da kritik maç için hassasiyet, sağduyu ve destek çağrıları yapıldı.

Kente maç için şehir dışından gelen yaklaşık 1 milyon kadar taraftarın olacağı konuşuluyor. 

Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, yaklaşık 1 milyon kişinin şehre gelip, karşılaşmanın heyecanını yaşayacağını iddiasında bulundu.

Haber: Nazime Aslı ÇAVLAN/Spor Servisi

Kaynak: Diyarbakır Söz