Görüş Bildir

Dünya şampiyonu Eczacıbaşı İstanbul'da

2015 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonu olan Eczacıbaşı VitrA Zürih’ten İstanbul’a geldi, şampiyon takımı Atatürk Havalimanı’nda taraftarlar çiçekler ve “Türkiye sizinle gurur duyuyor” şeklindeki tezahüratlarla karşıladı.

Dünya şampiyonu Eczacıbaşı İstanbul'da

Aynı zamanda 2015 Deniz Bank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu da olan Eczacıbaşı VitrA, Zürih’te son maçta Dinamo Krasnodar’ı da yendikten sonra Dünya Şampiyonu oldu ve şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Müthiş sezonu dünya şampiyonluğu ile taçlandıran Eczabaşı VitrA’nın kaptanı Esra Gümüş Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“ Çok mutluyuz. Şampiyonlar ligi kupasından sonra Dünya kulüpler kupasını da kazandık. Sezonu böyle bir kupayla bitirmek benim ve takım arkadaşlarım için çok mutluluk verici. Biliyorsunuz yoğun ve zor bir sezon atlattık. İniş çıkışlarımız oldu ama gerçekten bu çıkışlarımız çok güzel yerlerde oldu. Şampiyonlar ligi kupasını aldık sonra da Türkiye'de play off oynadık ama konsantrasyonumuz biraz dağıldı. Bu dönem sonrasında tekrar motive olup burada ki kupayı almaya odaklandık ve turnuvayı güzel bir şekilde tamamladık. Başlangıcı istediğimiz gibi yapamadık. Japonya takımına yenildik ama sonrasında performansımızı artırdık. Japonlarla oynamak kolay değildi. Sonrasında performansımız günden güne arttı ve Türkiye'ye kupayı getirmeyi başladık. Eczacıbaşı Müzesi'ne bir ilk daha kattık. Türklerin ilerleyişi engellenemez, inşallah bu başarıların devamı da gelecek .”
Kaptan Esra Gümüş bir soru üzerine bu şampiyonluklardan sonra takım arkadaşlarına birçok kulüpten transfer teklifi geleceğini ancak onların önceliğinin takımları olacağını söyledi. 

ANNELER GÜNÜNDE BARIŞ İLAN ETTİK.

Eczacıbaşı takımının oyuncularından Neslihan ise Anneler Gününde çocuğu ile ancak telefonla görüştüğünü belirterek, “ Sabah konuştuk. O hep yanında olayım istiyor. O biraz alttan alıyor, ben alıyorum. El ele aramızda barış ilan ettik”dedi.

Neslihan kazanılan şampiyonlukla ilgili olarak ise, “Çok mutluyuz uzun bir yolculuktu bizim için. Ağustos’ta başladık. Böyle bitirmek de ayrı bir keyif. Böyle bir takımda olmaktan oynamaktan gurur duyuyorum. İnşallah önümüzdeki senelerde bu başarıların devamı gelir. Yine ilklerle kulübümüzü ülkemizi gururlandırırız”dedi. 

TÜRK VOLEYBOLUNUN 3. ŞAMPİYONLUĞU

Eczacıbaşı, Türk voleyboluna dünya şampiyonluğu yaşatan 3. kulübümüz oldu. Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda 2010'da Fenerbahçe, 2013'te de VakıfBank şampiyonluğa ulaşmıştı. Ayrıca 2011'de Vakıfbank 2., 2012'de de Fenerbahçe 3. olmuştu.

Türk voleybolu böylece, Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda 3 şampiyonlukla zirvede yer alan Brezilya'yı da yakalamış oldu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi