Görüş Bildir

Dünya yıldızı Samuel Eto’o parasını alamıyor mu?

Samuel Eto’o transferiyle futbol dünyasında adından söz ettiren Antalyaspor’da oyuncunun ücretinin ödenmediği iddiası ortalığı karıştırdı. Antalyaspor başkanı Gültekin Gencer de bu iddiaları sert bir dille yalanladı.

Dünya yıldızı Samuel Eto’o parasını alamıyor mu?

Transfer sezonuna fırtına gibi giren, lige ise 2'de 2'yle başlayan ve 3. maçında Fenerbahçe'ye son dakika golüyle mağlup olan Antalyaspor'da "Eto'o'nun ödemesinde kriz" haberlerine başkan Gültekin Gencer'den sert yanıt geldi.

"Bizi çekemeyenlerin haberleri..."

Açıklamalarda bulunan Gencer, "Futbolcuların ödemelerinde hiçbir sıkıntı yok. Antalyaspor'u ve yaptığımız transferleri çekemeyenler bizim hakkımızda iddialar ortaya atıyorlar. Bunların hepsi palavra... Eto'o'yla ilgili hiçbir problemimiz yok. Hiçbir futbolcumuzla ilgili herhangi bir sorun yok. Bütün paralar ödeniyor. Kimse bu yalanlara inanmasın." dedi.

Basında çıkan haberlerde Eto'o'nun transferine sponsor olan firmalardan bir tanesinin daha önceden taahhüt ettiği 1,5 milyon euroluk rakamı ödeyemeyeceğini belirttiği ve 1 milyon TL önerdiği ve kulüpte ödeme krizi yaşandığı belirtilmişti.

ANTALYASPOR’DA HEDEF PASSOLİG’DE İLK SIRALAR

Özel açıklamalarda bulunan Gültekin Gencer, daha sonrasında yaptığı basın toplantısında önemli konular hakkında açıklama yaptı.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Passolig satışında 25 bin 500'e ulaştıklarını belirterek, "Konyaspor, Passolig satışında 4'üncü sırada yer aldı. Biz neden ilk sıralarda yer almayalım" dedi.

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, gerek transferler gerekse sponsorlarla ilgili özellikle yerel basında çıkan haberleri eleştirdi. Yerel basının 'Antalyaspor'un nasıl bir açığını bulabiliriz' düşüncesinde olduğunu savunan Başkan Gencer, "Takım tarihi bir başlangıç yapmış, 33 bin kişilik stat açılmak üzere, nasıl bir katkı yapabiliriz yerine bu tür davranışları şiddetle kınıyoruz" diye konuştu. Bugün itibariyle Passolig satışında 25 bin 500 rakamına ulaştıklarını aktaran Başkan Gencer, "Konyaspor Passolig satışında 4'üncü sırada yer aldı. Biz neden ilk sıralarda yer almayalım" ifadesini kullandı.

Yaptıkları çalışmalar ve koltuk satışlarıyla Eto'o'nun ücretini çıkardıklarını kaydeden Başkan Gencer, bazı Süper Lig takılarının 20 bin TL'ye loca sattığı bir dönemde, kendilerinin 300 bin TL'ye loca satmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kulübe söz vermiş insanların sözlerini yerine getirmese dahi yaptıkları çalışmalarla transferlerin karşılığını fazlasıyla aldıklarını anlatan Gencer, "Antalyaspor tarihinde kasasından para çıkarmada, üstüne üstlük kasasına 300 bin TL de koyarak kamp sezonu geçirdi. Bunun dahi eleştirisel noktaları ön plana çıkarıldı" diye konuştu.

"YEREL BASINIMIZ YANGINA KÖRÜKLE GİDİYOR"

Galibiyetin ardından dahi gazetelerde farklı konularda eleştiriler yapıldığından yakınan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer şöyle konuştu:

"Yerel basında kel alaka olaylar. Bir puan silme hikâyesi çıkardılar, ulusal basın haber yaptı, bizim yerel basınımızda yangına körükle gider gibi manşetlere çıkardı. Beni arıyorlar, 'Sponsorluktan çekilindi, Eto'o krizi çıktı' diye. Verdiğim cevap, 'Ben de sizlerden duyuyorum' oldu. Kaldı ki sadece Eto'o değil, takımdaki 11 yabancının ücreti 2 tane daha Eto'o ediyor. Hepsinin parası hafta gelmeden ödeniyor. Kulübe verilen vaatlerde hiçbir sorun yok. Geçmişte yapılan transferlerin ceremesini çekiyoruz. Son maçta özel izinle başka bir firma sırt reklamında yer aldı. Hemen haberler çıktı, 'sponsor değişikliği' diye. İki firmanın birbirinden haberi var. Ayrıca diğer firma en pahalı locayı alıp uçak masraflarını karşılayan bir firma. Neden gelip işin aslı bize sorulmuyor."

GENCER: “GEÇMİŞ BORÇLAR SİLİNDİ”

Kulüp lisansı için 5 milyon civarında ödeme yaptıklarını aktaran Başkan Gencer, eski kalecilerden Hakan Arıkan'ın alacağı ücretten yüzde 50 indirim yaptığını ancak aynı duyarlılığı yıllarca kırmızı beyazlı takımda top oynayan bazı oyunculardan göremediklerini ifade etti. Tita'nın yaptıklarının kendilerini son derece üzdüğünü anlatan Gencer, "Ancak onu da 'Antalyaspor nasılsa paranı ödeyecek diren' diyerek yönlendirenler oldu" dedi.

Yeni stadın 3 tribünün isim hakkının satıldığını, stat ismi için de bir firmayla görüşmelerin sürdüğünü aktaran Başkan Gencer, Sivas maçı için yeni statta oynanabilir raporunu beklediklerini hatırlattı.  Başkan Gencer ayrıca terör olayları nedeniyle bu hafta Kulüpler Birliği Vakfı'nın almış olduğu karara uyarak, maçlardan önce özel hazırlanmış formalarla ısınma hareketlerini yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: Fanatik

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi