Dürümlüye spor desteği!

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Dürümlü mezrasında PKK'lıların gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybedenlerin çocukları ile köyde yaşayan öğrencilere spor malzemesi ve kırtasiye yardımı yaptı.

Dürümlüye spor desteği!

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin 15 ton patlayıcıyla gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarına spor malzemesi ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, "Genç Gönüllüler Projesi" kapsamında, şube müdürleri ve proje gönüllüsü gençler ile Dürümlü'de 12 Mayıs gecesi teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda ölen 16 kişinin yakınlarının yaşadığı Tanışık köyündeki ilkokulu ziyaret etti.

Demir ve beraberindekiler, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin çocuklarına ve köydeki diğer öğrencilere spor malzemesi ve kırtasiye yardımı yaptı.

- "Amacımız acıları hafifletmek"

Demir, köyü ziyaret etmelerinin nedeninin, terör saldırısı sonucu yakınlarını kaybeden çocuklara, onları unutmadıklarını göstermek olduğunu söyledi.

Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürüttükleri proje ile tespit ettikleri yerleri genç gönüllüler ile ziyaret ettiklerini belirtti.

Tanışık köyünü, daha önce acı bir olay yaşanması için seçtiklerine işaret eden Demir, terör saldırısında, köyde yaşayan 16 kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Demir, terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, köydeki genç ve çocukların bu saldırıda yakınlarını kaybettiğini vurguladı.

Bir travma yaşandığına dikkati çeken Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak acı bir olay yaşayan çocukları unutmadıklarını göstermek istediklerini aktardı.

Amaçlarının sadece malzeme desteği sunmak olmadığını ifade eden Demir, "Amacımız, bu çocuklar ve gençlerimizle bütünleşmek, acılarını hafifletmektir. Devletimiz her zaman vatandaşının yanındadır. Devletimiz büyüktür ve mağdur olan hiçbir vatandaşını unutmaz. Allah böyle bir acıyı bir daha memleketimize ve vatandaşımıza yaşatmasın." diye konuştu.

- Terör mağduru çocuk ve gençlere pozitif ayrımcılık

Demir, tüm gençleri spora ve gençlik merkezlerine kazandırmak istediklerini anlatarak, bakanlığın bölgeye pozitif bir ayrımcılık tanıyarak, terör mağduru olan çocuklara destek vermeye devam edeceğini aktardı.

"Bakanlığımızın yaptığı proje çerçevesinde 540 çocuğumuzu geziye götürdük. Şehirler ve kültürler gezisi yaptık. Bin 520 gencimizi de, 'Yörelerimiz Projesi' çerçevesinde gezilere götürüyoruz." ifadelerini kullanan Demir, bakanlığın özellikle terörden etkilenen gençlere ulaşıp, onları destekleme anlamında birçok çalışma gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

- Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristler ile durumlarından şüphelenen köylüler arasında münakaşa yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlü'ye hareket eden ve köylülerce takibe alındıklarını fark eden teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu mezra girişinde infilak ettirmişti.

Patlamada, 16 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz