Enes Ünal henüz 16 yaşında Manchester City'de! Enes Ünal kimdir?

Bursaspor’da oynadığı futbolla gözleri kamaştıran 16 yaşındaki Enes Ünal Avrupa devlerinin de radarına takıldı. İngiltere’nin devi Manchester City’nin Enes Ünal’ı transfer ettiğini Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı da doğruladı. Bölükbaşı, Enes Ünal için Manchester City ile büyük ölçüde anlaşıldığını söyledi.

Enes Ünal henüz 16 yaşında Manchester City'de! Enes Ünal kimdir?

Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri için Ankara’da bulunan Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, katıldıgı televizyon programında Enes Ünal için büyük olasılıkla Manchester City ile anlaştıklarını açıkladı.

Bursaspor'un genç ve yetenekli forvet oyuncusu Enes Ünal trasnfer oluyor. Uzun süredir dünya devlerinin listesinde olduğu konuşulan Enes Ünal için resmi açıklamayı başkan yaptı. Bölükbaşı, genç golcü Enes Ünal'ın önümüzdeki günlerde Manchester City için sağlık kontrolünden geçeceğini belirtti.

ENES ÜNAL KİMDİR?

10 Mayıs 1997 yılında Bursa’da dünyaya açtı gözlerini Enes Ünal. Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Bursaspor’da profesyonel olarak forvet mevkiinde görev yapıyor.

Bursaspor Kulübünün eski topçularından Mesut Ünal'ın oğlu olan Enes Ünal, Futbola 31 Mayıs 2006 tarihinde henüz 9 yaşındayken Bursaspor'da başladı. Enes, Bursaspor alt yapısında geçirdiği 3 sene içerisinde, 102 maçta 170'in üzerinde gol attı ve maç başı 1.66'lık gol ortalamasına sahip oldu.

Enes'i Chelsea, Borussia Mönchengladbach, Juventus ve Santos gibi kulüpler kadrosuna dahil etmek istedi.

PROFESYONEL KARİYERİ

5 Mayıs 2013 tarihinde Bursaspor ile 3 yıllık profesyonel sözleşmeye imza attı. Enes, senelik ₺500.000 olmak üzere 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Sözleşmedeki maddeye göre, A takımda 18 kişilik maç kadrosuna girdiği takdirde 10 bin lira daha kazanacak. Enes Ünal, sezon içerisinde, 10 kez A takımda 18 kişilik kadroya girerse de 250 bin lira ekstra para alacaktı.

25 Ağustos 2013 tarihinde oynanan Bursaspor - Galatasaray maçında Süper Lig kariyerinin ilk golüne imza atarak, Türk futbol tarihinde Süper Lig'de gol atan en genç oyuncu unvanını kazandı.

2007-2008 sezonunun üçüncü haftasında Batuhan Karadeniz, 16 yıl 4 ay 1 günlükken bu ödülün sahibi olmuştu. Bursaspor'un gelecek vaat eden oyuncusu Enes Ünal ise 16 yıl 3 ay 15 günlükken Galatasaray'a attığı gol ile hem takımına bir puan kazandırdı, hem de Batuhan Karadeniz'den bu unvanı devraldı. Bursaspor'un Galatasaray karşısında beraberlik golünü kaydeden 16 yaşındaki Enes Ünal, maç sonunda basın mensuplarına, maçtan önce gol atacağını hissettiğini söyleyerek; “2-3 gündür maçı kafamda yaşıyordum. Bugün de, eğer girersem gol atacağımı biliyordum. Kaptanımız İbrahim Öztürk de bana girersem gol atacağımı söyledi. Girdim ve golümü attım, çok mutluyum” diye konuştu. Enes Ünal'ın Manchester City'ye transferi gerçekleşirse büyük bir iş başarmış olacak.

Kaynak: Spor Merkezi