Erdinç Sözer, Köln Akademisi'nden teknik direktör pro lisansı aldı

Eddy lakaplı Türk antrenör Erdinç Sözer, Almanya'da 10 ay süren zorlu eğitimin ardından teknik direktör pro lisansı aldı.

Erdinç Sözer, Köln Akademisi'nden teknik direktör pro lisansı aldı

Erdinc Sözer, Bundesliga'da ünlü teknik direktör Bruno Labbadia ile birlikte uzun süre görev almış ve O'nun yardımcılığını yapmıştı.
Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB) tarafından Köln Üniversitesi Hennes Weisweiler Akademi'de 10 ay süren eğitimi başarıyla tamamlayan Erdinç Sözer teknik direktör pro lisans diplomasını aldı. 10 aylık eğitimi süresi içinde bir futbol takımında staj yapmak zorunda olduğu için 6 hafta boyunca Fenerbahçe'de staj gördü. Sarı-lacivertli kulübün antrenmanlarını takip eden, teknik direktör İsmail Kartal ile de bilgi alışverişinde bulunan Erdinç Sözer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dünya futbolunda en yüksek lisansı başarmanın mutluLUğunu yaşıyorum. Bu her zaman benim hedefimdi. Artık dünyanın her yerinde bir profesyonel futbol takımı çalıştırabilirim. Almanya Futbol Federasyonu (DFB), pro lisansı almak için çok ağır bir eğitim veriliyor. Bu eğitim Köln Üniversitesi "Hennes Weisweiler Akademi'de veriliyor ve 10 ay sürüyor. 10 ay içinde profesyonel bir futbol takımında staj yapmak mecburiyetindesiniz. Ben kendi isteğimle 6 hafta Fenerbahçe'de görevimi geçirdim" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Diyarbakır Söz