Fenerbahçe hoca arayışları için Almanya’ya yöneldi!

Bielsa’nın “Takım çalıştırmayacağım” demesi, Pellegrini’nin de pahalı gelmesi nedeniyle Fenerbahçe, Alman hoca Thomas Schaaf’a yöneldi.

Fenerbahçe hoca arayışları için Almanya’ya yöneldi!

Fenerbahçe yönetimi, Teknik Direktör Vitor Pereira ile yollarını ayırmak için her yolu denerken, yeni çalıştırıcı konusunda ise isabetli bir tercih yapmak istiyor. Başkan Aziz Yıldırım’ın, takıma yeniden Alman ekolünü getirmek istediği belirtilirken, gündeme şimdi de Thomas Schaaf’ın alındığı belirtildi. Çalıştırdığı takımlarda oynattığı hücum futboluyla bilinen tecrübeli teknik adam ile yapılan ilk temasın ise olumlu geçtiği ifade edildi.

Futbolculuk kariyerinde sadece Werder Bremen forması giyen Thomas Schaaf, teknik direktör olarak da önemli başıralar elde etti. Hücum futboluyla hem Bundesliga’da hem de Avrupa’da başarılı sonuçlar alan panzer, 1999-13 arasında çalıştırdığı Werder Bremen ile 2004’te Bundesliga şampiyonluğu ve Almanya Kupası’nı kazandı. 2013 senesinde ise Werder Bremen’den ayrıldıktan sonra Eintracht Frankfurt ve Hannover’da görev yaptı. Frankfurt ile ligi 9. bitirdi. Devre arasında gittiği Hannover’i ise ligden düşmekten kurtaramadı.

Yönetim, Arjantinli çalıştırıcı Marcelo Bielsa’yı ikna için çok çaba harcadı. Ancak tecrübeli hoca Bielsa’nın, şu anda bir takım çalıştırmak istemediğini belirterek, transfer teklifini geri çevirdiği öğrenildi. Listedeki diğer isim Manuel Pellegrini’nin transferinin önündeki en büyük engel ise UEFA finansal fair play kısıtlaması olduğu öğrenildi.

(Amkspor)

Kaynak: Diyarbakır Söz