Fenerbahçe'den 3 puanlı başlangıç

Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor'u 2-0 yenen Fenerbahçe, (A) Grubu'ndaki mücadelesine 3 puanla başladı.

Fenerbahçe'den 3 puanlı başlangıç

Bu sezon kupada 4. turda Pendikspor'u 1-0 ve 5. turda Göztepe'yi 4-0'lık galibiyetlerle geçerek grup aşamasına kalan sarı-lacivertliler, (A) Grubu'ndaki ilk maçında Sivasspor karşısında sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmasını bildi.

Kupadaki 3 maçını da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapan sarı-lacivertli ekip, iç saha avantajını da iyi kullandı. 3 maçta rakip fileleri 7 kez havalandıran sarı-lacivertliler kalesinde gol görmedi.

Sivasspor'un 87. dakikada Erman Kılıç ile kullandığı penaltı atışında kaleci Mert Günok başarılı bir kurtarış yaparak, rakibe gol izni vermedi.

 

Kocaman'ın gol hamlesi tuttu

 

Sivasspor karşısında 65 dakika aradığı golü bulamayan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, bu dakikada Mehmet Topuz ve Semih Şentürk'ü çıkarıp Cristian ve Sow'u oyuna dahil etti.

Sow'un pasıyla ceza alanının sol çaprazından kaleye doğru giden Cristian, 66. dakikada attığı golle takımını Sivasspor karşısında 1-0 öne geçirdi. Brezilyalı futbolcu, oyuncu değişikliklerinin ardından başlayan mücadelede henüz bir dakika bile olmadan attığı golle takımına maçta üstünlüğü getirdi.

Maçın 84. dakikasında ise Sow'un sağ çaprazdan kaleye sert şutunda kaleciden oyun alanına dönen topu iyi takip eden Cristian, karşılaşmada ikinci golüne imzasını attı.

 

Egemen Korkmaz sakatlık geçirdi

 

Başına aldığı darbe nedeniyle rahatsızlanan Fenerbahçeli savunma oyuncusu Egemen Korkmaz, ilk yarıda uzatma dakikaları oynanırken oyundan alındı.

Aldığı darbeden bir süre sonra teknik heyete kendisini değiştirmesi için işaret eden Egemen, sedye ile oyun alanının dışına çıkarıldı. Sarı-lacivertli futbolcu, saha kenarındaki kontrollerin ardından hastaneye götürüldü. Egemen Korkmaz'ın yerine ikinci yarıda Bekir İrtegün maça dahil edildi.

Sivasspor'da da maçın 68. dakikasında sakatlanan Murat Akça sedyeyle oyun alanını terk ederken, bu futbolcunun yerine 70. dakikada Navratil oyuna dahil oldu.

 

Devre arasında basketbol derbisi

 

Fenerbahçe-Sivasspor mücadelesinin devre arasında stadyumdaki skor ekranında Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Medical Park arasındaki mücadele yayınlandı.

Taraftarlar, kısa bir süre de olsa tribünlerde Ülker Sports Arena'daki derbi heyecanını yaşadı.

Bu arada, basketbol derbisinin sonucu da skor ekranında yayınlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz