Görüş Bildir

Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi'nde final rakibi Olympiakos

THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe adını finale kazıdı. Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Real Madrid'i 84-75 yenen Fenerbahçe, finale yükseldi ve Olympiakos'un rakibi oldu

Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi'nde final rakibi Olympiakos

THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe adını finale kazıdı. Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Real Madrid'i 84-75 yenen Fenerbahçe, finale yükseldi ve Olympiakos'un rakibi oldu

Hızlı başladığı mücadelede boyalı alanı etkili kullanan Fenerbahçe, dış şutlarda da başarılı olunca ilk 4 dakika içinde 8 sayılık üstünlük yakaladı: 12-4. Taraftar desteğini arkasına alarak etkili oyununu sürdüren sarı-lacivertliler, 7. dakikada Ali Muhammed'in 3 sayılık basketiyle farkı çift haneye (17-7) taşıdı. Udoh ile boyalı alanda iyi savunma yapan Fenerbahçe, rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve ilk çeyreği 21-13 önde tamamladı.

İki ekibin de hücumda tutuk başladığı ikinci çeyreğin ilk 3,5 dakikasında sadece 2 sayı atan Fenerbahçe, rakibine sayı şansı vermedi. Sloukas'ın 14. dakikadaki 3 sayılık basketiyle 5-0'lık seri bulan sarı-lacivertli ekip, farkı 13 sayıya (26-13) çıkardı. Hücumda top kayıpları yapan Real Madrid, ikinci çeyrekteki ilk basketlerini 15. dakika içinde buldu. Eflatun-beyazlı ekip, Thompkins, Randolph ve Llull'un 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle 11-0'lık seri yakaladı ve 16. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 26-24. Vesely ve Bogdanovic'in basketleriyle rakibinin öne geçmesini engelleyen Fenerbahçe, Kalinic'in 19. dakikada serbest atıştan bulduğu 2 sayıyla farkı yeniden çift hanelere (37-27) çıkardı. Periyodun kalan bölümü karşılıklı basketlerle devam ederken sarı-lacivertli ekip devre arasına 44-34 önde girdi.

İkinci devrenin başında Llull ve Randolph ile skor üreten Real Madrid'e Fenerbahçe Udoh ve Kalinic'in basketleriyle cevap verdi. Yaptığı iyi savunmayla rakibini dengesiz atışlara zorlayan sarı-lacivertliler, 25. dakikayı 15 sayı farkla 52-37 önde geçti. Eflatun-beyazlılar, Carroll'un arka arkaya 3 sayı çizgisinin gerisinden attığı basketlerle oyunda kalmaya çalışsa da Fenerbahçe Udoh'un skorer oyunuyla farkı çift hanelerde tuttu ve periyodu 63-50 önde bitirdi.

Son çeyreğin başında Sloukas ve Datome ile skor üreten Fenerbahçe, 32. dakikada farkı 16 sayıya (68-52) çıkardı. Carroll, Taylor ve Thompkins'in basketleriyle 8-0'lık seri bulan Real Madrid, 34. dakikada farkı 8 sayıya indirdi: 68-60. Krizden yine Udoh'un sayılarıyla kurtulan sarı-lacivertliler, avantajını maç sonuna kadar korudu ve müsabakayı 9 sayı farkla 84-75 kazandı.

Finale yükselen Fenerbahçe, 21 Mayıs Pazar günü saat 21.00'de Olympiakos ile şampiyonluk için mücadele edecek. AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir