Görüş Bildir

Fethiye'de oturarak voleybol heyecanı sona erdi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Oturarak Voleybol Ligi 1'inci Etap müsabakaları Değirmenbaşı Mevkii'ndeki Fethiye Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. 4 gün süren etaba, 10 farklı ilden 130 bedensel engelli voleybolcu katıldı.

Fethiye'de oturarak voleybol heyecanı sona erdi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde düzenlenen Oturarak Voleybol Ligi 1'inci Etabı'nı Ankara Başkent Oturarak Voleybol Takımı, 26 puanla ilk sırada tamamladı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Oturarak Voleybol Ligi 1'inci Etap müsabakaları Değirmenbaşı Mevkii'ndeki Fethiye Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. 4 gün süren etaba, 10 farklı ilden 130 bedensel engelli voleybolcu katıldı. 10 metreye 6 metrelik sahada, 115 santimetre yüksekliğindeki filede oynanan müsabakaları TBESF tarafından görevlendiren 16 hakem yönetti. Büyük mücadeleye sahne olan etapta, her takım diğer 9 takımla karşı karşıya geldi.

BÜTÜN MAÇLARINI KAZANAN 2 TAKIM LİDERLİK İÇİN KARŞILAŞTI

Etabın son gününde oynadıkları 8 müsabakayı da kazanan Karadeniz Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol Takımı ile Ankara Başkent Oturarak Voleybol Takımı karşılaştı. Ankara temsilcisi rakibini 3-2 mağlup ederek ligin ilk etabını 26 puanla lider tamamladı. Karadeniz Ereğli Oturarak Voleybol Takımı 25 puanla ikinci, Adana Umudun Işığı Oturarak Voleybol Takımı 19 puanla üçüncü sırada yer aldı. Çıktığı tüm müsabakaları kaybeden Karaman Oturarak Voleybol Takımı ise son sırada yer aldı.

Ligin 2'nci etabının 10-16 Mayıs 2016 tarihinde Karadeniz Ereğli'de yapılacağı kaydedildi. Bu etapla birlikte lig tamamlanacak ve etabı lider tamamlayan takım 2016 Oturarak Voleybol Ligi şampiyonu olacak. 13 SPORCU MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

TBESF Oturarak Voleybol Milli Takım Antrenörü Yusuf Kenan Kök, Türkiye'de ilk kez düzenlenen lig müsabakalarının 1'inci etabının tamamlandığını, sporcuların kıyasıya mücadele ettiğini söyledi. Oturarak voleybol takımlarında çocuk felci, kol bacak eksiklikleri ve kas zayıflığı olan engellilerin yer aldığını anlatan Kök, müsabakalarda iyi performans gösteren sporcuların ise milli takıma seçildiğini belirtti. Fethiye'de milli takım için 13 sporcu seçtiklerini belirten Kök, “Federasyon olarak dünyada, oturarak voleybolda geç kalmış durumdayız. Ama bugünden itibaren dünyadaki bütün organizasyonlarda yer almaya başlıyoruz. Mayıs'ta Bosna Hersek'e gideceğiz ve uluslararası boyutta ilk defa ülkemizi temsil edeceğiz. Ekim ayında da Avrupa Ligi müsabakalarına katılacağı" dedi. Kök, oturarak voleybol takımlarında çocuk felci, kol bacak eksiklikleri ve kas zayıflığı olan engellilerin yer aldığını söyledi. Ligin ilk etabında 10 takımın birbirleriyle karşılaştığını anlatan Kök, ikinci etabın ardından sıralamanın ve lig şampiyonunun belirleneceğini ifade etti.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi