Final Konya’dan Ankara’ya

TFF’nin Konya’da oynanacağını açıkladığı final maçı Diyarbekirspor’un itirazı ve girişimleri sonucu Ankara’ya alındı. Dev final Cumartesi günü saat 17.00’da başlayacak.

Final Konya’dan Ankara’ya

TFF’nin Konya’da oynanacağını açıkladığı final maçı Diyarbekirspor’un itirazı ve girişimleri sonucu Ankara’ya alındı. Dev final Cumartesi günü saat 17.00’da başlayacak.

KONYA İLE OLAN GERİLİMDEN DOLAYI

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dün öğle saatlerinde kulübe  gönderilen resmi yazı ile 14 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'da Konya Atatürk Stadyumu'nda oynanacağı açıklanan final maçı Diyarbekirspor’un  itirazı sonucu Ankara 19 Mayıs Stadyumu'na alındı. Diyarbekirspor-Ofspor maçı 14 Mayıs Cumartesi günü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 17.00'da başlayacak. Maçın Konya'ya oynanacağına ilişkin kararın tarafımıza ulaşmasından sonra harekete geçen Yeşil-Kırmızılı kulüp geçmiş yıllarda sporda yaşanan Konya-Diyarbakır gerginliğini gerekçe göstererek bu durumun güvenlik açısından sıkıntı oluşturabileceğine dikkat çekti ve bu nedenle yerin değiştirilmesini talep etti.

ANKARA VALİLİĞİ İKNA EDİLDİ

Ofspor kulübünün de Konya'yı mesafe uzaklığı nedeniyle istememesi üzerine iki kulüp uzlaştı. Bunun üzerine uygun yer arayan Futbol Federasyonu,daha önce güvenlik gerekçesiyle federasyonun talebini red eden Ankara Valiliği ve emniyeti ile yeniden temasa geçti. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir ve TFF Asbaşkanı Ali Düşmez'in girişimleri sonucu Ankara Valiliği ve emniyeti ikna edilerek güvenlik için gerekli izin yazısı alındı. Günün sonunda maçın Ankara'da oynanması resmileştirildi.

TFF’nin alternatifler arasında gösterdiği Antalya ve Alanya’nın Ofspor tarafından kabul edilmediği, iki kulübün ortak anlaşmaya vardığı İstanbul’a ise İstanbul emniyetinin yoğun faaliyetler nedeniyle onay vermediği kaydedildi.

FİNALDE SEYİRCİ YASAĞI YOK

Daha önce Adliyespor-Diyarbekirspor maçları için Ankara’da uygulanan seyirci yasağı finalde uygulanmayacak. Diyarbekirspor, maçın Konya’dan Ankara’ya alınması nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, ”Bu karardaki katkılarından  dolayı TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir, TFF Asbaşkanı Ali Düşmez, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Ankara Valiligi, Ankara emniyeti ve TFF mensuplarına teşekkür ediyoruz.Tüm taraftarlarımızı tarihi finalde takımımıza destek vermeye davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz