Finale Kilitlendi

Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Feyzi İlhanlı, Spor Toto 3. Lig Play-Off final maçında sadece kendilerinin değil tüm kentin sınav vereceğini söyledi.

Finale Kilitlendi

 Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Feyzi İlhanlı, Spor Toto 3. Lig Play-Off final maçında sadece kendilerinin değil tüm kentin sınav vereceğini söyledi.

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA SON BİR ENGEL

Play-Off yarı finalinde Ankara Adliyespor’u her iki maçta da 3-0’lık sonuçlarla yenerek finale kalan Diyarbekirspor için 2. Lig yolunda sadece bir engel kaldı. Futbol Federasyonu’nun açıklayacağı tarafsız sahada Ofspor’la karşılaşacak olan Diyarbekirspor, bu engeli de aşıp yıllardır özlemini duyduğu 2. Lig’e çıkmak istiyor. Önceki iki sezonda iki kez bu şansı yitiren kulüp bu kez hedefe ulaşmakta kararlı görünüyor.

Kulüp yönetimi ve taraftarlar ise final maçı öncesinde kentin desteğini bekliyor. Kent bileşenlerinden ve iş çevrelerinden final maçı için seferberlik başlatmaları isteniyor.

‘EL ELE VERİP ŞAMPİYONLUĞA ULAŞALIM’

 Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Feyzi İlhanlı, final maçında sadece kendilerinin değil tüm kentin sınav vereceğini belirterek kent bileşenlerini ve iş adamlarını bu zorlu süreçte destek olmaya çağırdı. İlhanlı,”2.Lig’e çıkarsak bu başarı bizim değil kentin olacaktır. Kentimizin bu takıma ve elde edilecek şampiyonluğa ihtiyacı var. 2.Lig’e çıkarsak sadece kulübümüzün değil bölgemizin ve kentimizin önü açılacak,inşallah yeniden yükselişin başlangıcı olacak. Yüzdük yüzdük kuyruğuna getirdik. Önümüzde son bir engel kaldı. Sadece bizim değil tüm kentin ve bölgenin sınavı olacaktır. Kimin ne imkanı varsa fedakarlık yapsın,seferber etsin ve böylece el birliği ile mutlu sona ulaşalım.” dedi.

‘VALİLİKTEN BELEDİYELERE KADAR HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN’

“Kendimiz için değil kentimiz için destek istiyoruz” sloganı ile hareket ettiklerini kaydeden İlhanlı, taraftarların taşıdığı heyecanın tüm kent bileşenleri ve iş çevrelerinde görmek istediklerini anlattı. İlhanlı,”Kulübü 5 yıl önce amatör ligde devraldık ve bu aşamaya kadar getirdik. Bu süreçte maddi ve manevi olarak neler yaptığımız ortada.Bunun takdiri değerli halkımıza aittir. Bu halk için gerekirse daha fazlasını yaparız ve bundan asla çekinmeyiz. Tek başımıza kaldık,sıkıntı çektik,emeğimizi bu işe koyduk ama asla kulübü dilenci pozisyonuna sokmadık. Bundan sonra da öyle olacak.   Fakat bu aşamada herkesin elini taşın altına koyması lazım. Valiliğimizden,belediyelerimizden,sivil toplum örgütlerinden,kurum ve kuruluşlardan en önemlisi iş adamlarından harekete geçmelerini talep ediyoruz.

‘BU KENTTE PARA KAZANAN VE KENTİN ETİKETİNİ TAŞIYANLAR’

Taraftarlarımız final maçına gelmek istiyor. Bunun için sınırsız sayıda araca ihtiyaç var. Bu kentte para kazanan ve bu kentin dışında olup bu kentin etiketini taşıyan yüzlerce iş adamımız var. Bu kentte para kazanan ve kentin adını,amblemini taşıyan otobüs firmaları var. Çok fazla değil,herkes 1-2 araç tahsis ederse binlerce taraftar final maçı yerine taşınmış olur. Gün birlik ve dayanışma günüdür. Bu kente karşı hepimizin maddi ve manevi olarak hizmet etme borcu vardır.  Lütfen bu konuda herkes duyarlı olsun. Unutmayalım ki bu halk vefalıdır ve kendisine,kentine hizmet edeni el üstünde tutar.” diye konuştu.

TEKNİK HEYET VE FUTBOLCULARA ;”UNUTULMAYACAKSINIZ”

İlhanlı, final maçı öncesinde teknik heyet ve futbolculara da mesaj gönderdi. Final maçını kazanacaklarına olan inancını dile getiren İlhanlı,”Diyarbakırspor’da şampiyonluk kazanan teknik adam ve sporcular tarihe geçti. Bugün hala bu insanlar saygı ile anılıyor. İnsanlar kendilerini görmediği halde başarılarını konuşuyor. Bu teknik heyet ve futbolcular da tarihe geçecek. Yıllar sonra saygı ve sevgi ile anılacaksınız. Bunun değeri hiçbir maddiyatla ölçülemez. Bundan emin olunuz. Ayrıca maddi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Bu konuda bize güven duyduğunuzu biliyoruz. Kalitenizi yüksek mücadele gücü ile birleştirdiğinizde neler yapabileceğinizi gösterdiniz. Final maçında daha fazlasını bekliyoruz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler