Görüş Bildir

Futbol Terörü

Ankaragücü-Amedspor karşılaşmasının 85. dakikası oynanırken protokol tirübününde Amedspor yöneticilerine yapılan saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı. Kamera kayıtlarıyla tespit edilen 6 kişi yakalandı.

Futbol Terörü

2. lig ekiplerinden Ankaragücü ile Amedspor arasındaki karşılaşma 1-1 devam ederken, Amedspor'un 85. dakikada 2-1 öne geçmesinin ardından, protokol tribününde bulunan Amedspor yöneticileri saldırıya uğradı. Asbaşkan, genel sekreter, basın sözcüsü, kulüp avukatı ve Amedspor taraftarı bir kadın saldırıların hedefi oldu.

SALDIRI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

DHA'nın haberine göre, bazı kişiler Amedspor yöneticilerine saldırdı ve protokol tirübünü karıştı. Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner tartışmayı engellemek için araya girdi ancak saldırı devam etti. Amedspor yöneticileri yumruk ve tekmeler yerken, bir yönetici merdiven boşluğundan aşağı atıldı. Maçın devam ettiği anlarda yaşanan olaylarda, protokol tribünü çıkış merdivenlerine düşen Amedspor yöneticisini polis soyunma odasına aldı ve linç edilmekten kurtardı. Karakol polislerine ifade veren ve hastaneden darp raporu alan Amedsportif yöneticileri saldıranlar hakkında şikâyetçi oldu.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDIĞI AÇIKLANDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen 6 kişinin yakalandığı, görüntülerde yer alan ancak kimliği henüz tespit edilemeyen 4 kişinin ise aranmasına devam edildiği belirtildi. "Müsabakanın ikinci yarısında, saat 17.11'de Amed Sportif Faaliyetler takımının 2. golü atıp müsabakada 2-1 üstünlüğü sağladıktan sonra Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yöneticilerinin sevinmeleri üzerine protokol tribününde meydana gelen olaylarla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde, Amed Spor yöneticilerine fiilen saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen ve MKE Ankaragücü Spor Kulübü'nün davetlisi olarak protokol tribününde bulunan O.K., K.Ç., A.K., O.G., İ.B., V.K. isimli şahıslar yakalandı. Kamera görüntülerinde bulunmakla beraber kimliği henüz tespit edilemeyen 4 kişinin aranmasına devam edilmektedir."

6222 SAYILI KANUNA GÖRA

Açıklamada şüpheliler hakkında 6222 sayılı kanunun 17. maddesindeki  "spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi" ve "kasten yaralama" suçundan işlem başlatıldığı ifade edildi.

Yaralı Amed Sportif Faaliyetler kulüp yöneticilerinin, Ankara Numune Hastanesi'ne ve Esenboğa Havalimanı'na "polis eşliğinde, güvenli şekilde götürüldüğü" belirtilen açıklamada ayrıca, "misafir takım oyuncularını taşıyan otobüsün polis eşliğinde herhangi bir taşkınlık veya taşlama olayına meydan verilmeden havalimanına ulaştırıldığı" aktarıldı.

Açıklamada, protokol tribününde olayların çıkmasıyla birlikte, tribündeki görevlilerin olaylara müdahalesi sırasında, görevli bir emniyet mensubunun yaralandığı da kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi