Futbolda Avrupa'nın en büyüğü Chelsea

Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelen Bayern Münih ile Chelsea mücadelesinin normal süresi ve uzatması 1 - 1 berabere sona erdi.

Futbolda Avrupa'nın en büyüğü Chelsea

Robben penaltı kaçırdı. Kupayı ise seri penaltılar sonunda Bayern Münih'e 4 - 3 üstünlük sağlayan Chelsea, rakibini 5 - 4'le geçerek futbolda Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Zorlu geçen yarı final maçlarında iki takımda birçok fire verirken; Chelsea'de, Barcelona ile yapılan rövanş mücadelesinde sarı kart gören Ramires, Raul Meireles, Branislav İvanovic ve kırmızı kart gören John Terry cezalı oldukları için dev maçta forma giyemedi.

Bayern Münih'te ise Holger Badstuber, David Alaba ve Luiz Gustavo, sarı kart cezalısı oldukları için finali tribünden izledi.

Şampiyonlar Ligi tarihinde ev sahibi ekibin final oynadığı maçta evsahibi Bayern Münih, 83. dakikada Müller'in golüyle öne geçti. Rakibinin 18 kornerine karşılık mücadeledeki ilk tek kornerini 88. dakikada kullanan Chelsea ise Drogba'nın golüyle eşitliği yakaladı ve skor 1 - 1 olurken normal sürede böyle sona erdi.

Uzatmaların ilk bölümünde 95. dakikada Bayern Münih penaltı kazandı. Atışı Robben kullandı, ama kaleci Cehc penaltıyı kurtardı. Müsabakanın yarım saatlik uzatmasında da 1 - 1'lik eşitlik bozulmayınca maçta penaltılara geçildi.

PENALTILARDA CHELSEA GÜLDÜ

Bayern Münih'ten biri de kaleci Neuer olmak üzere, Lamh, Gomez, Neuer penaltıları gole çevirirken, Olic ve Schweinsteiger penaltıları kaçırdılar.

Chelsea'de ise David Luiz, Lampard, A.Cole ve Drogba penaltı atışlarını gole çevirirken, sadece Juan Mata penaltıyı kaçırdı.

Normal süresi ve uzatmaları 1 - 1 biten maçın sonunda yapılan seri penaltı atışlarında Chelsea, Bayern Münih'e 4 - 3, genelde de 5 - 4 üstünlük sağlayarak futbolda Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz