Galatasaray, UEFA’dan umutlu

Galatasaray başkanı Dursun Özbek UEFA’dan gelecek kararı bir hafta içinde açıklayacağını belirtti.

Galatasaray, UEFA’dan umutlu

UEFA ile yaptığı toplantıda, Finansal Fair-Play kurallarını ihlal ettiği için, Avrupa kupalarından 1+1 yıl süreyle men edilmesi istenen Galatasaray kulübünü, dünyaca ünlü avukat Dupont temsil etti.

İsviçre'nin Nyon kentinde UEFA yetkililerine savunmalarını sunan Galatasaray heyetinin adına konuşan Özbek, "Daha önceki toplantılarda anlattıklarımızı detaylandırarak son derece güzel bir savunma verdik. İyi bir netice almayı bekliyoruz. İki tarafın da birbirini anladığı bir toplantı oldu." şeklinde konuştu.

"BENCE CAS'A GEREK KALMAZ"

Görüşmelerden iyi bir netice alacaklarına inanan Özbek, "İki ayaklı bir aşama. Hakimler Kurulu'nun vereceği bir karar. Olumsuz bir durumda CAS'ta da durumu düzeltebiliriz. Ama bence gerek kalmaz." ifadelerini kullandı.

"UEFA'NIN CEZASI EN AĞIRI"

UEFA'nın Galatasaray için istediği cezanın en ağırı olduğunu belirten Özbek, "Muhtelif cezalar var. Biz burada onları da savunduk. UEFA'nın bize teklif ettiği ceza, cezaların en ağırı. Halbuki işin başında cezalardan en ağırını seçmenin yanlış olduğu görüşünü bildirdik kendilerine. Bunu da dikkate alacaklarına inanıyorum." dedi.

"BURAYA İKNA İÇİN GELDİM"

Başkan Özbek ayrıca, ceza alma ihtimalleri üzerine düşünmediklerini vurgulayarak ve "Daha cezayı almadık. Buraya gelme sebebim Galatasaray'ın ceza almamasına yönelik UEFA'yı ikna etmek. Henüz ortada bir ceza yokken ceza varmış gibi davranmak uygun olmaz." dedi.

Kaynak: fotomac.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz